Koprčani nadaljujejo z uspešnimi predstavami v pripravljalnem obdobju. Popoldne so na Bonifiki gostili še zadnjo ekipo iz “jugoslovanskega trojčka” in potem ko so ugnali Rijeko in izgubili s Crveno zvezdo, porazili še splitski Hajduk.


Dalmatinci, za katere je bila preizkušnja v Kopru zadnja pred nadaljevanjem državnega prvenstva, so zaigrali brez Milevskega, Gotala, Vršajevića, Vasilja in Mezge, medtem ko Ranilović ni dobil priložnosti za dokazovanje. Koprčani, ki so preko Pučka lepo priložnost zapravili v 13. minuti, so povedli osem minut kasneje, potem ko so Splitčani minuto pred tem zahtevali enajstmetrovko, mreža Hajduka pa se je zatresla po napaki vratarja Kalinića, ki je pri izbijanju zgrešil žogo. V prvem polčasu pravih priložnosti ni več bilo, tekma pa je bila precej trda, že v drugi minuti je pri gostih porumenel Nižić, kasneje še Milović, Bašić in Vuković, pri Kopru pa je rumeni karton prejel Pučko. Tudi v drugem polčasu veliko priložnosti ni bilo, gostje so sicer poizkušali izenačiti, a so kanarčki v 81. minuti potrdili zmago, potem ko je po lepi akciji Ščulčevih varovancev zadel Makedonec Dejan Peševski, ki se je veselil še tretjega zadetka v pripravah in morda s tem tudi dokončno prepričal vodstvo kluba, saj se nahaja na preizkušnji.

LUKA KOPER 2:0 HAJDUK
Kalinić (21′ ag), Peševski (81′)

Luka Koper: Simčič, Šme, Blažič, Halilović, Kokol, Tomić, Pučko, Guberac, Lotič, Srečković, Smrtnik. Klop: Adam, Hadžić, Andrejašič, Črnigoj, Štulac, Palčič, Peševski, Posavac, Krivičić, Rahmanović, Štromajer, Ščulac, Zlatič. Trener: Alen Ščulac.
Hajduk:
Kalinić, Milović, Maloča, Nižić, Bašić (46′ Mikanović), Sušić, Bradarić, Caktaš, Kouassi (44′ Maloku), Vlašić (46′ Balić), Maglica. Trener: Igor Tudor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …