Primorske novice, poročanje katerih je prenesla Slovenska tiskovna agencija, pišejo, da Luka Koper ni več generalni sponzor koprskega prvoligaša, ki bi v nadaljevanje sezone tako ali tako krenil brez naziva pristaniške družbe v tekmovalnem imenu.


Nadzorniki družbe so namreč že sredi decembra sprejeli sklep, da dogodki, povezani s klubom, krnijo ugled podjetja Luka Koper doma in v tujini, zato so na vodstvo kluba, ki domuje na Bonifiki, naslovili poziv, da naziv sponzorja umaknejo iz imena kluba.

Zdaj pa je uprava Luke Koper predčasno prekinila še petletno sponzorsko pogodbo s koprskim nogometnim klubom, ki je bila sklenjena leta 2013. Klub je tako ostal brez glavnega pokrovitelja, čeprav bi moral marca iz Luke dobiti naslednje nakazilo, a ga očitno ne bo.

V Luki so pojasnili, da so se za prekinitev pogodbe odločili, ker je bil njihov sponzorski denar namenjen razvoju koprskega nogometa in s tem dvigu ugleda Luke, ne pa plačevanju dolgov društva FC Koper upnikom, so še poročale Primorske novice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…