Nogometaši Kopra so se pred dnevi vrnili s še drugih priprav v hrvaškem Medulinu. Četa trenerja Slavka Matića se je v domačih krajih zadržala zgolj za dan ali dva, saj so rumeno-modri včeraj že trenirali na Malti, kjer se bodo zadržali do nedelje in v tem času opravili tudi tri treninge, jutri pa se bodo pomerili tudi z norveškim prvoligašem Aalesundom.


“Zadovoljni smo s tem, kar je ekipa prikazala na igrišču, kako smo opravili vse, kar smo se dogovorili in delali na treningih. Hitro smo dosegli dva zadetka in nadzirali večji del tekme. Zadnjih dvajset minut je v igro vstopila druga enajsterica, zbranost je padla in prejeli smo dva zadetka. Kljub temu pa smo zadovoljni z videnim v devetdesetih minutah,” se je zadnjega obračuna z banjaluškim Borcem še pred odhodom na Malto dotaknil Slavko Matić. Srbski strateg je lahko na tekmi v Medulinu prvič računal tudi na Alberta Riero, ki se je že ob debiju v koprskem dresu izkazal z lepim zadetkom. Izkušeni Španec pa se je kmalu zatem tudi poškodoval. Resnosti poškodbe v koprskem prvoligašu niso razkrili, je pa nekdanji reprezentant Španije preko družabnih omrežjih včeraj sporočil, da je težave odpravljal tudi s pomočjo zdravniške službe zagrebškega Dinama.

Matić je v nadaljevanju pogovora sicer poudaril, da bo moralo njegovo moštvo še delati na uigranosti, saj ne gre pozabiti, da je vodstvo koprskega prvoligaša v zimskem prestopnem roku zamenjalo praktično celotno moštvo. Uigravanju bo namenjena tudi jutrišnja generalka z norveškim prvoligašem. Aalesund bo zadnji nasprotnik pred nadaljevanjem državnega prvenstva. “Na Malti nas pričakuje generalka proti norveškemu Aalesundu. Do takrat se bomo poskusili kar najbolj spočiti, povsem sveža pa bo pred začetkom prvenstva. Tekmo bomo izkoristili tudi za nadaljnje uigravanje. Glede fizične pripravljenosti pa bomo maksimalno pripravljeni, uigravanje pa šele prihaja na vrsto. Veliko je novih igralcev, ki so prišli v minulem mesecu, zato za uigravanje še potrebujemo nekaj časa. Pomembno je, da smo bili skupaj in da so imeli fantje možnost druženja tudi izven igrišč.”

Kot je znano, se je na koprsko Bonifiko nazadnje preselil tudi izkušeni vratar Vjekoslav Tomić, ki je že devetnajsti zimski novinec kozličkov. “Gre za vratarja z veliko mednarodnimi izkušnjami in ugledom. V klub je prišel, da poveča konkurenco Kahlini in Adamu. Verjamemo, da bo prava okrepitev za naše moštvo,” je dodal Matić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…