Koprski športni direktor Dušan Petković je ob začetku priprav med deseterico novincev predstavil tudi Ivana Čovića. Nekdanji vratar mladinskih selekcij zagrebškega Dinama je še včeraj koprsko mrežo branil v tekmi proti romunski Viitorul Constanti, ki je kanarčkom zabila pet zadetkov, popoldne pa se je po manj kot dveh tednih že poslovil od čete trenerja Slavka Matića.


Zagrebčan se je vrnil v zaprešićki Inter, član katerega je bil že pred januarsko selitvijo na Bonifiko. Klub z zagrebškega predmestja je včeraj nenadejano ostal brez prvega vratarja Josipa Posavca. Devetnajstletni vratar bi se moral po prvotnem planu skupaj s klubskim soigralcem Ilijo Nestorovskim v vrste Palerma preseliti po koncu sezone, a so si Sicilijanci premislili in na naslov Interja naslovili prošnjo po takojšnji selitvi mladega vratarja. Po dveh urah sestankovanj, kot so zapisali pri šestouvrščenem klubu hrvaškega prvenstva, sta obe strani prišli do dogovora in Posavec se bo predčasno preselil na Sicilijo.

Posledično so v Zaprešiću potrebovali novega vratarja in ga našli v Čoviću, ki je bil večino jesenskega dela sezone rezerva Posavcu. Koprčani so v zameno za vratarja dobili novega branilca, saj so pri Interju kanarčkom odstopili izkušenega Jefthona. Osrednji branilec, ki šteje že 34 let, je pred leti igral tudi za ruska Kuban in Rubin, v soseščini pa je poleg Interja zastopal že barve Posušja, Zagreba in Širokega Brijega. V letošnji sezoni Brazilec ni bil prva izbira trenerja Samirja Toplaka, saj je za Inter v dvanajstih tekmah odigral 359 minut.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…