Koprčani so se na reški Kantridi pomerili s četo Matjaža Keka, ki si je v končnici tekme priborila novo zmago. Ekipa nekdanjega selektorja Slovenije je tako tudi na šesti pripravljalni tekmi prišla do šeste zmage. Koprski nogometaši so bili večji del srečanja v podrejenem položaju, kljub vsemu pa bi lahko z nekaj sreče prišli tudi do zmage. Koprčani so sicer tokrat zaigrali brez Galešića in Ćovila, ki sta se po kratki avanturi pri Hajduku oziroma Domžalah vrnila na Bonifiko, kjer zaenkrat le trenirata.


Srečanje so bolje odprli Koprčani, vratar Rijeke Vargić je v 5. minuti slabo ocenil let žoge, Brečević pa ponujene priložnosti ni izkoristil. Nogometaši Rijeke so zapretili že v naslednji minuti, iz 20 metrov je sprožil Alispahić, Nenezić pa je žogo s skrajnimi močmi izbil v kot. V nadaljevanju je dvakrat poizkusil Brezovec, najprej je iz roba kazenskega prostora meril preko vrat, nekaj minut kasneje pa je njegov poizkus izbil Blažič. V 22. minuti je imel Nenezić znova precej dela, po predložku Tomečaka je Blažič skorajda premagal lastnega vratarja, na srečo pa je bil Nenezić dovolj zbran. Minuto kasneje pa so se domači veselili vodstva, Jugović je s podajo v prazen prostor zaposlil povratnika na Kantrido Sharbinija, ki je po Nenezićevem izletu v prazno brez večjega naprezanja žogo poslal v nebranjena vrata. Po zadetku domačih se je igra močno umirila in vse do končnice prvega dela igre potekala predvsem na sredini igrišča. V 41. minuti so znova zagrozili domači, prvi strelec kluba v prejšnji sezoni Benko, je po akciji Jugovića in Alispahića, meril preko koprskih vrat. Preko gola je tri minute kasneje sprožil tudi Maleš, Koprčani pa so nato v naslednji minuti prišli do izenačenja. Po kotu je Guberac podaljšal na drugo vratnico, kjer se je znašel osamljeni Brečević, ki je po udarcu z glavo poskrbel za izenačenje.

Drugi polčas je po številnih menjavah ponudil malce slabšo predstavo, kljub vsemu pa so lahko gledalci videli kar nekaj priložnosti, tudi v drugem delu igre pa so prevladovali domači nogometaši. Kot prvi je v 52. minuti iz roba kazenskega prostora neuspešno poizkusil Benko, nato pa si ekipi v dobrih 20 minutah nista priigrali resnejših priložnosti. V 70. minuti si je Nenezić privoščil nov izlet iz golove črte, ki pa tokrat ni bil usoden, iz 25 metrov je Kvrzić za malce zgrešil koprska vrata. Slednji je poizkušal tudi šest minut kasneje, a iz desne strani in slabih deset metrov od gola zadel le zunanji del mreže. Še v isti minuti so domači zapretili še enkrat, po levi strani je pobegnil Ajayi in s povratno podajo zaposlil Zlomislića, ki je streljal iz roba kazenskega prostora, veselje pa mu je z odlično obrambo preprečil Nenezić. V 78. minuti bi lahko Koprčani povedli, v edini pravi priložnosti v drugem polčasu se je Tano po podaji Žiberta znašel sam pred vratarjem Vargićem, ki pa je bil v zaključku akcije uspešnejši od koprskega nogometaša. V 82. minuti pa je Rijeka prišla do zmage, sodnik je po prekršku Nenezića nad Pilčićem, ki se je znašel sam pred koprskim čuvajem mreže, pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Zlomislić, Nenezić pa je njegovo namero prebral in poizkus odbil, do odbite žoge se je prvi prebil ravno Zlomislić in z glavo zadel za zmago domačih.

RIJEKA 2:1 LUKA KOPER
Strelci: Sharbini (23), Zlomislić (82 pen); Brečević (45)

Rijeka: Vargić, Tomečak, Knežević, Marić, Škarabot, Brezovec, Maleš, Jugović, Alispahić, Sharbini, Benko. Igrali so še: Boras, Pokrivač, Zlomislić, Močinić, Čulina, Pilčić, Tadić, Kvržić, Ajayi. Trener: Matjaž Kek.
Luka Koper: Nenezić, Črnigoj, Blažič, Štulac, Mavrič , Hodžić, Palčič, Lotrič, Pučko, Guberac, Brečević. Igrali so še: Tano, Matic, Cantanhede, Perger, Šme, Žibert, Andrejašič, Krajnc. Trener: Rodolfo Vanoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…