Nogometaši Kopra so odigrali še drugo pripravljalno srečanje v tem tednu, znova pa so se pomerili s hrvaškim prvoligašem. V sredo so se Koprčani pomerili z Rijeko in izgubili z 1:0, tokrat pa z istim rezultatom v Medulinu premagali zasedbo puljske Istre.


Tekma pravzaprav ni bila odigrana do konca devetdesete minute. Kot so zapisali na spletni strani hrvaškega prvoligaša, je večina nogometašev koprskega kluba po 83. minuti, ko je sodnik Čalić pokazal na enajstmetrovko za Istro, protestno zapustila igrišče, sodniku pa ni preostalo drugega, kot da zapiska konec tekme. Koprčani so povedli le nekaj minut pred tem, ko je Guberac streljal iz razdalje, žoga je ob stiku z domačim branilcem Vučkom spremenila smer in končala v mreži Istre. Trikrat je bilo pred golom domačih nevarno v prvem polčasu, v 18. minuti je bil po lepi akciji na levi strani igrišča nenatančen Pučko, šest minut kasneje je bilo nevarno po kotu, a nihče od koprskih nogometašev žoge ni uspel potisniti v vrata, v zaključku prvega dela igre pa je nevarno sprožil še Žibert, a je žoga zletela mimo vratnice. Naslednja preizkušnja kanarčke čaka v sredo, ko se bodo pomerili z drugoligašem iz Krškega.

ISTRA 1961 0:1 LUKA KOPER
Guberac (78)
Luka Koper – prvi polčas: Hasić, Andrejašić, Gregorič, Hadžič, Zibert, Štulac, Reja, Palčič, Lotrič, Pučko, Štomajer. Drugi polčas: Simčič, Šme, Blažič, Halilović, Ćovilo, Guberac, Črnigoj, Arčon, Nukić, Ivetić, Pilčić. Trener: Rodolfo Vanoli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …