Nogometaši Luke Koper se iz daljnega Azerbajdžana vračajo z zmago in lepim izhodiščem pred povratno tekmo. Koprčani so obračun v Bakuju dobili z 2:1, potem ko je mrežo Nefčija v 24. minuti po samostojni akciji najprej zatresel Galešić, vodstvo pa je v zaključku prvega polčasa povišal Palčič. Nefči je sicer uspel znižati še v prvem polčasu, ko je v sodnikovem dodatku zadel Abdullayev, kljub pritisku v drugem polčasu pa Azerbajdžanci do izenačenja niso uspeli priti, v veliki meri tudi po zaslugi koprskega vratarja Radoševića, ki je kar nekajkrat domače nogometaše z odličnimi posredovanji spravil v obup.


Evropska liga – prva tekma drugega kroga kvalifikacij. Sodnik: Denis Ščerbakov.
Baku: Bakcell Arena,  gledalcev.
NEFČI BAKU 1:2 LUKA KOPER
Abdullayev (45+1′); Galešić (24′), Palčič (41′)

Menjave:
Nefči: Seyidov – Caue (59′), Gurbanov – Nfor (73′), Masimov – Abdullayev (78′)
Luka Koper: Pučko – Štromajer (66′), Lotrič – Galešić (83′), Palčič – Gregorič (87′)

NEFČI BAKU
[team1]

LUKA KOPER
[team2]

Prvi so zapretili Koprčani, a sta poizkusa Guberca in Čovila zletela preko vrat. Nato pobudo prevzeli domačini, ki so bili prvič nevarni v 14. minuti, ko je Halilović na levi strani igrišča podrl Nforja, po prostem strelu Bertuccija pa je Radošević malce nespretno posredoval, nakar je z 20 metrov streljal Abdullayev, ki pa je meril v naročje koprskega čuvaja mreže. V 20. minuti je po prekršku Galešića, prosti strel z razdalje 25 metrov izvedel Bertucci, ki je meril v zgornji desni kot koprskih vrat, a se je z obrambo izkazal Radošević. V 24. minuti pa so kanarčki povedli, Galešić je po desni strani igrišča pobegnil v kazenski prostor in s pomočjo domačega branilca Yunuszadeja žogo preko vratarja Stamenkovića spravil v domačo mrežo. Varovanci trenerja Vanolija so se po vodilnem zadetku dobro postavili na svoji polovici in so domačim nogometašem zaprli poti do gola, saj je Nefči po vodstvu Kopra prvič zapretil šele v 36. minuti, ko je Wobay po poizkusu z razdalje grdo zgrešil okvir vrat. V 41. minuti so Koprčani podvojili prednost. Galešić je izvajal avt z desne strani, Čovilo je bil višji in hitrejši od vratarja Stamenkovića, žoga se je od prečnika in domačega branilca odbila v polje, nakar pa jo je v mrežo potisnil neovirani Palčič. Azerbajdžanci so hitro odgovorili v sodnikovem podaljšku. Nekaj minut pred tem je Bertucci po samostojni akciji streljal mimo vrat, precej natančnejši pa je bil Abdullayev, ki je lepo streljal z 20 metrov in zadel v zgornji levi kot koprskih vrat, Radošević je bil brez moči.

Azerbajdžanci so silovito krenili v drugi del srečanja, a se Radošević ni pustil premagati. Koprčani so v 49. minuti odgovorili s strelom Črnigoja, ki pa je z razdalje meril preko vrat. V 51. minuti so na igrišču skorajda zapele pesti, potem ko sta se sredini igrišča za žogo borila Galešić in Ramos. Najbolj srboritemu Cardosu je sodnik Ščerbakov pokazal rumeni karton, medtem ko ga je Guberac prejel zaradi ugovarjanja. Pritisk Nefčija se je stopnjeval, v 61. minuti pa je Koprčane rešil tudi okvir vrat, Wobay je meril z 20 metrov, a mu je veselje preprečila desna vratnica, Nfor pa je dve minuti zatem s podobne razdalje meril preko vrat. V 66. minuti je Bertucci lepo prodrl, na vrhu v kazenskega prostora želel izsiliti najstrožjo kazen, sodnik Ščerbanov pa bi mu lahko zaradi simuliranja pokazal tudi rumeni karton, ki ga je minuto kasneje po ostrem prekršku nad Nforjem prejel Halilović, a Nefči po prostem strelu ni resneje ogrozil vratarja Radoševića. V 66. minuti je Vanoli namesto Štromajerja v igro poslal hitrega Pučka, ki je domači obrambi povzročal precej težav, a v uvodnih minutah po vstopu v igro, kljub nekaterim protinapadom, ni uspel resneje ogroziti domačih vrat. Zato pa je grožnja v 81. minuti prišla s strani domačega Masimova, ki prodrl proti sredini igrišča in z 20 metrov nevarno meril, a je žoga zletela tik nad prečnikom. Nefči je v 84. minuti zatresel mrežo Kopra, a je beloruska sodniška ekipa zadetek Gurbanova zaradi prepovedanega položaja razveljavila. Nefči, ki je tudi v zaključku srečanja iskal izenačujoči zadetek, je zadnjič zapretil v 89. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Flavinho, a je Radošević s pantersko obrambo odbil v kot. Nefči, ki je tudi v zaključku srečanja iskal izenačujoči zadetek, je zapretil v 89. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Flavinho, a je Radošević s pantersko obrambo odbil v kot. Radošević je bil uspešen tudi v 92. minuti, ko je s podobnim strelom po tleh poizkusil še Bertucci, a je Radošević znova odbil v kot. Zadnjo priložnost na tekmi pa je minuto kasneje zapravil Gurbanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…