Po petih tekmah zmagovalnega posta so se lahko včeraj razveselili tudi Koprčani, ki so prvič v letošnji sezoni našli recept za skalp Rudarja. Velenjčani so na Bonifiki klonili po slabem izbijanju Billonga, saj je Francoz žogo poslal v Ibričića, od katerega se je žoga odbila do Parka, Južnokorejec pa jo je s prefinjenim udarcem pospravil v gostujočo mrežo.


Zmage se je po dolgem čakanju razveselil tudi Igor Pamić, ki je vnovič nekoliko premešal začetno enajsterico, v njo pa ob izostanku poškodovanega Mateja Pučka postavil zgolj enega Slovenca – Matica Paljka. Kljub temu je Istran po tekmi zatrdil, da je Koper končno dobil pravo moštvo: “Po dolgem času lahko povem, da smo zasluženo zmagali. Vesel sem, da smo končno slavili, še dražje pa mi je, da je bila zmaga zaslužena. Danes sem videl kompakten in agresiven Koper, ki želi zmago in v katerem igrajo fantje, ki delajo en za drugega. Dobili smo ekipo in to je pomembno. Nismo se predali, kar je v tem trenutku morda najpomembnejše.”

Medtem ko je bil domači strateg mnenja, da je bila zmaga zaslužena, je velenjski trener Vanja Radinović ponudil drugačno mnenje: “Strinjam se, da v zaključku akcij nismo bili konkretni. Veliko predložkov je bilo netočnih. Velikokrat smo imeli višek na strani, vendar prostora nismo izkoristili z zadnjo podajo ali predložkom. Ne glede na iniciativo in nezasluženo zmago Kopra smo bili kaznovani za padec osredotočenosti in po naši napaki prejeli zadetek.”

Ob pogledu na začetno enajsterico je bilo hitro opazno, da v njej ni Danijela Pranjića. Nekdanjega člana Bayerna ni bilo niti na klopi, kot je razkril Simon Maljevac, novinar Primorskih novic, pa je Hrvat skupaj z Darkom Lukanovićem kršil disciplinski kodeks kluba, zato trenutno trenira pod vodstvom kondicijskega trenerja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…