24. krog Prve lige Telekom Slovenije se bo zaključil z nedeljskim obračunom Kopra in Domžal. Obe ekipi se v nedeljski obračun podajata precej oslabljeni, saj bosta trenerja Alen Ščulac in Luka Elsner pogrešala kar nekaj pomembnih adutov.


Zaradi prepovedi igranja bodo v domači enajsterici manjkali Mitja Lotrič, Ante Tomić, Denis Šme in Matej Pučko, zato bo domači strateg Ščulac znova prisiljen nekoliko premešati zasedbo, ki bo pričela obračun z drugouvrščeno ekipo lige, ki na Bonifiki ravno tako ne bo zaigrala z vsemi razpoložljivimi močmi. Elsner težav s prepovedjo igranja resda nima, mu pa zato nekaj preglavic povzročajo poškodbe in administrativni zapleti. Juninho namreč še vedno nima pravice nastopa, zaradi poškodb bodo zagotovo manjkali Zeni Husmani, Dejan Milić, Yann Mvita in Anže Jelar, ki je med tednom blestel na pripravljalni tekmi z Ivančno Gorico, a prejel močan udarec v gleženj, zaradi česar svoje forme ne bo mogel pokazati še v prvenstvenem obračunu. Vprašljiv je tudi nastop Uroša Koruna, ki je zaradi rumenih kartonov izpustil sobotni obračun s Krko, saj je na včerajšnjem treningu prejel udarec v nogo, tudi Gaber Dobrovoljc še ni nared za nastop. A Elsner težavam ne namenja preveč pozornosti: “Na vsakem položaju imamo širok izbor igralcev in to me zelo veseli. Tekma v Kopru bo specifična in dobro je, da imamo več rešitev, tako pri sestavi prve enajsterice kot tudi na rezervni klopi. Na ta način imamo več možnosti, da presenetimo nasprotnika.”

“Po dobrem rezultatu je vzdušje na treningih vselej bolj prijetno. To pa je tudi vse. Pred nami je izjemno težko gostovanje v Kopru in če želimo, da se bodo stvari še naprej obračale v našo korist, bomo morali v Kopru pokazati vse kar znamo, se boriti do zadnjega atoma moči in pokazati neizmerno željo po zmagi. Če bomo vse te faktorje združili, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Na treningih zaznavamo, da je ob pozitivnem vzdušju osredotočenost na delo zelo visoka in to nas pred nedeljskim gostovanjem navdaja z optimizmom,” je za klubsko spletno stran dejal mladi domžalski strateg, ki bo skušal postreči s kakšnim presenečenjem, na podoben scenarij pa računa tudi pri nasprotnem taboru: “Težko je predvideti taktičen načrt Kopra, ki je v nenavadnem položaju na prvenstveni lestvici. Skupaj z Rudarjem v kratkem obdobju ne more ne gor ne dol. To tekmo doživljam nekoliko drugače kot ostale in sicer podobno kot tisto v Velenju. Nasproti nam bo stala kvalitetna ekipa, proti kateri ne bomo imeli tako dominantnega položaja kot proti Zavrču in Krki.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…