Koprčani so ponovili poletni scenarij, saj so z zmago na novomeškem Portovalu znova zapustili dno ligaške razpredelnice. Čeprav so imeli Novomeščani več priložnosti, je v gostujočem golu blestel Vjekoslav Tomić. Junak gostujoče čete je bil rezervist Fabian Lokaj, ki je v 77. minuti z močnim strelom odločil zmagovalca. Krka je sicer zadela kar dvakrat, a je sodnik Slavko Vinčić razveljavil oba zadetka in predvsem pri drugem golu, s katerim bi Dolenjci izenačili na 1:1, izzval precej (neupravičenih) protestov domačih, saj je bil Vučkić v prepovedanem položaju. Koper je s pomembno zmago zapustil dno ligaške razpredelnice.


V deževnem in vetrovnem Novem mestu so v srečanje bolje krenili gostje, ki pa so po začetnem naletu pobudo hitro prepustili Dolenjcem. Novomeščani so zapretili preko Fučka, ki je predložek s kota s pomočjo vetra meril neposredno na gol Kopra, a je bil vratar Tomić dovolj pozoren. Precej nevarnejši je bil v uvodu 13. minute prosti strel Potokarja, ki je z leve strani sprožil proti golu Kopra, a se je med gostujočima vratnicama izkazal Tomić. Že v naslednji minuti pa je bilo vroče tudi v domačem kazenskem prostoru. Mitrović si je po dolgem prostem strelu Štulca privoščil nepotreben izlet na vrh kazenskega prostora, saj ni uspel ukrotiti okroglega usnja, česar pa Muslimović in Jurina, tudi po zaslugi požrtvovalnosti Bogdana in Ejupa, nista uspela kaznovati. Domača branilca sta blokirala oba poskusa. V 21. minuti pa so se noge zatresle Koprčanom. Marotti je po kombinaciji s Fučkom sijajno prodrl po desni strani gostujoče polovice, osmešil nekaj nogometašev Kopra, a Kostanjšek na drugi vratnici ni uspel zadeti žoge. Koprčani so odgovorili v 26. minuti, ko je Štulac, po novem predložku z desne strani, udaril čez gol. Podobno kot v uvodu 27. minute Perić, ki se je nenadoma odločil za močan strel s 25 metrov. Isti igralec je bil nevaren tudi v 29. minuti, ko je prav Perić žogo osvojil na desni strani in po prodoru v sredino igrišča nevarno sprožil v spodnji levi kot koprskega gola, a je goste znova rešil prisebni Tomić. Izkušeni Dalmatinec v golu Kopra se je znova izkazal tudi v 30. minuti, ko je mladi Potokar močno sprožil z 20 metrov, Tomić pa je žogo z lepo parado izbil v kot. Tudi domači čuvaj mreže ni bil brez dela, saj so Primorci v 31. minuti izpeljali hitro akcijo po levi strani, vendar Belima viška prostora tudi po zaslugi odlične obrambe Mitrovića ni uspel pretvoriti v gostujočo prednost. Mitrović je strel v bližnji kot z levico izbil mimo desne vratnice. Manjšo pobudo Kopra sredi polčasa je skušal v vodstvo pretvoriti tudi Biljan, ki pa je v 36. minuti, po kotu in izbiti žogi, z glavo z vrha kazenskega prostora meril premalo natančno. Zaključek polčasa je ponudil manj priložnosti, ekipi sta na odmor odšli z začetnim izidom.

Drugi polčas se je pričel po notah domačih, saj so Novomeščani v tretji minuti nadaljevanja tudi povedli, a je sodnik Vinčić ocenil, da je (praktično nepremični) Bogdan, sicer izven petmetrskega sistema, oviral vratarja Tomića, ki mu je žoga ušla iz rok, kar je kaznoval Ejup, a kot že zapisano, sodnik Vinčić gola mladega reprezentanta Slovenije kljub domačim protestom ni priznal. Nadaljevanje je bilo precej skromnejše, okrog 300 premočenih in premraženih gledalcev praktično ni videlo priložnosti, padel pa je tudi tempo igre. Na prvo pravo priložnost v nadaljevanju so gledalci čakali vse do 75. minute, ko so videli kar dve. Fuček je priboril prekršek dobrih 35 metrov od gola, prosti udarec z idealnega položaja pa je izvedel Ejup. Domači branilec je silovito udaril po žogi, meril v spodnji levi kot, a se je znova izkazal Tomić, ki je žogo izbil, Majcen pa je sam pred golom zapravil izredno priložnost, saj je z glavo meril čez gol. Dolenjci so bili za zapravljeno hitro kaznovani. Po predložku z leve strani igrišča je žoga nekako končala pri rezervistu Lokaju, ki jo je z močnim udarcem in s pomočjo prečnika poslal v novomeško mrežo in v 78. minuti goste povedel v vodstvo. A sledil je hiter odgovor gostiteljev, po prostem strelu Fučka je z desetih metrov sprožil Majcen, Tomić je žogo znova izbil, v mrežo pa jo je pospravil Vučkić. A sodnik Vinčić je po posvetu z drugim pomočnikom Pergerjem razveljavil zadetek in izzval neupravičene proteste gostiteljev, saj je bil Vučkić ob strelu Majcna globoko v prepovedanem položaju. Vinčić, ki je že pred tem z nekaj odločitvami razburil oba tabora, si je z dolgim čakanjem na odločitev prislužil tudi gnev domačega stratega Andreja Kastrevca, ki je tako moral zapustiti tudi prostor ob igrišču. Novomeščani so kljub temu skušali priti vsaj do točke, a jim v izdihljajih srečanja ni uspelo sestaviti nevarnejšega napada.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…