Obalni prvoligaš FC Luka Koper je s pripravami na spomladanski del tekmovanja v 1. SNL, pod vodstvom italijanskega trenerja Rodolfa Vanolia in pomočnika Alena Ščulca začel 14. januarja, večino priprav so opravili doma, kjer so imeli vse pogoje za nemoteno vadbo. Pripravam so se priključili tudi jeseni poškodovani Mitja Lotrič, Davor Bagarič in Ivica Guberac, tako da sta trenerja lahko že od začetka računala praktično na vse razpoložljive moči. V klub so uspeli privabiti tudi nekatere nove obraze, kanarčkom so se pridružili nekdanji igralec Udineseja Andrea Migliorini, Jean Philippe Mendy, do sedanji igralec Spale in Goran Galešić, ki se ga ljubitelji nogometa prav gotovo spomnijo kot igralca Hit Gorice, kjer je odigral pet sezon, nazadnje pa je bil član belgijskega prvoligaša Beerschot AC, ki ga je zapustil zaradi finančnih težav v katerih se je le-ta znašel. Strokovno vodstvo je prepričano, da bodo več kot enakovredno nadomestili Čadikovskega, Bubala in Filipovića, ki so zapustili njihove vrste.
V pripravljalnem obdobju so odigrali devet pripravljalnih tekem na katerih so zagotovo prikazali manj kot so pričakovali njihovi privrženci, rezultatsko je bil izkupiček polovičen, dosegli so tri zmage – Šmarje pri Jelšah, Dekani in Koper mladinci (druga tekma), tri tekme so se končale z neodločenim rezultatom 1:1, nasprotniki so bili – Brda, Bekescsaba in Kaposvar , trikrat pa so morali priznati premoč nasprotnikom – Koper mladinci (prva tekma) Hajduk Kula in Partizan. Kljub neprepričljivim igram je Vanoli prepričan, da so v pripravljalnem obdobju delali dobro in so rezultati posledica težkih treningov, ki se bodo prav gotovo obrestovali v nadaljevanju prvenstva.


Foto: Aleš Cipot

Na polni izkupiček računajo že na nedeljskem gostovanju v Domžalah, katere so v tej sezoni na gostovanju  4. avgusta enkrat že premagali, takrat je bilo 1:0 za Koper. Sodeč po pripravljalnih tekmah bodo začetno postavo sestavljali: Nenezić, Perger, Đukić, Mavrič-Rožič, Palčič, Čovilo, Migliorini, Guberac, Pučko, Galešić in Brečević. Za pravico na igrišču bodo skrbeli sodniki s skrajnega severovzhoda, glavni sodnik Miran Bukovec iz Lendave, pomagala mu bosta Robert Vukan iz Apač in Simon Smej iz Fokovec, četrti sodnik Sašo Habjanič prihaja iz Murske Sobote, delegat na srečanju v Domžalah bo Jožef Rajh iz Celja.


Avtorica: Saša Hidič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…