[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=494]

Koprčani tudi po šestnajstem krogu Prve Lige Telekom Slovenije ostajajo neporaženi na domačem igrišču. Domžalčani so morali priznati premoč, edini zadetek na tekmi pa je bil delo Mihe Gregoriča, ki je bil v 20. minuti natančen po podaji Ivice Guberca. Oslabljeni Koprčani, ki so nastopili brez Gorana Galešića, Mateja Palčiča, Urbana Žiberta, Mihe Blažiča in Mateja Mavrič Rožiča, so tako vsaj za en dan skočili na vrh lestvice, kjer so prehiteli Maribor. Domžalčani so sicer predvsem v drugem polčasu sprožili pravo ofenzivo proti vratom koprskega vratarja Igorja Nenezića, ki pa je resneje posredoval le ob poizkusu Slobodana Vuka, ki je nevarno meril iz prostega strela, večina domžalskih poizkusov je namreč končala izven okvirja vrat.


Srečanje so bolje odprli Koprčani, ki pa si resnejših priložnosti v uvodnih minutah niso pripravili. Črnigoj je v 5. minuti sicer nevarno podal pred vrata gostov, a je bil Vidmar dovolj pozoren. V isti minuti pa je sodnik Bukovec posegel po prvem kartonu, ki ga je zaradi brcanja žoge prejel Požeg Vancaš. V začetku tekme smo spremljali precej raztrgano igro, nogometaši pa pri oddaji storili veliko napak pri oddaji žog, ki so posledično vodile v izgubljene žoge. V 14. minuti so prvič nevarneje zapretili gostje, a je bil Nenezić hitrejši od G. Vuka. Dve minuti kasneje so bili na nasprotni strani nevarni domačini, ko je po podaji Pučka iz leve strani sprožil Ivetić, a je Vidmar uspel odbiti. Domžalski čuvaj mreže pa je bil premagan v 20. minuti, ko je Guberac na desni strani izvedel prosti strel in poslal žogo pred gol gostov, kjer je bil najspretnejši Gregorič, ki je podstavil nogo in žogo med nogama Zeca spravil za hrbet Vidmarja. V 23. minuti je bil nevarno pred golom Kopra, najprej je po kotu z glavo meril Zec, a je izbil Ćovilo, v nadaljevanju pa je predložek Skubica ujel Nenezić. V 34. minuti smo videli priložnosti na obeh straneh. Najprej je meril napadalec Kopra, Pilčić, ki je atraktivno poizkušal iz črte kazenskega prostora, a meril mimo vrat. Podobno nenatančen pa je bil na nasprotni strani tudi S. Vuk, ki je iz razdalje streljal ob desni vratnici koprskih vrat. Gostujoči strateg Elsner se je zaradi zaostanka že v 36. minuti odločil za zamenjavo, saj je Parker vstopil namesto Požeg Vancaša. V 38. minuti je iz razdalje Nenezića skušal presenetiti tudi Husmani, a se koprski čuvaj mreže ni pustil premagati. Nenezić je ostal nepremagan tudi v 43. minuti, ko se je za strel iz velike razdalje odločil Janža, vendar meril mimo domačega gola. V naslednji minuti je v nasprotnem kazenskem prostoru do strela z glavo prišel Pilčić, a streljal prešibko, da bi imel Vidmar kaj več dela.

Tudi v uvodu drugega polčasa kaj prida priložnosti ni bilo, domači so v 53. minuti izpeljali hiter protinapad po desni strani, Pučko je skušal pred golom poiskati enega od soigralcev, a so gostje uspeli razčistiti, grdo pa je tri minute kasneje zgrešil tudi Ivetić. V 59. minuti so do prvega resnejšega poizkusa v drugem polčasu prišli tudi gostje, a je S. Vuk iz dobrih 20 metrov meril netočno. Minuto kasneje je na levi strani Parker lepo preigral Pučka in Šmeta, a nato slabo zadel žogo in sprožil visoko preko vrat. V 62. minuti je nevaren predložek iz leve strani poslal Janža, z glavo je proti daljši vratnici meril S. Vuk, ki je zgrešil domači okvir vrat. Domžalčani so v drugem polčasu prevzeli pobudo in stopnjevali pritisk proti domačim vratom, v 64. minuti je Parker na tla položil nekaj nogometašev Kopra, zaključni poizkus pa je blokiral eden od domačih branilcev. V 71. minuti so po daljšem času znova zapretili tudi Koprčani, a se je Vidmar dvakrat izkazal ob poizkusih iz razdalje, streljala sta Pučko in Štulac. Domžalčani tudi v zadnji četrtini dvoboja niso uspeli odpraviti nenatančnosti v zaključku, v 77. minuti je iz velike razdalje iz prostega strela znova meril Parker, tudi tokrat pa streljal visoko čez gol. Nič kaj bolj natančnejši ni bil niti strel Husmanija, ki se je dobrih 25 metrov od gola odločil za poizkus, a meril ob desni vratnici Nenezićevih vrat. Precej več dela je imel Nenezić v 82. minuti, ko je iz prostega strela kakšnih 22 metrov od gola streljal S. Vuk, ki je meril v stičišče vratnice in prečnika, koprski čuvaj mreže pa je žogo odbil preko gola. Mlajši od bratov Vuk je poizkušal tudi minuto kasneje, a po predložku iz desne strani igrišča z glavo ni meril natančno. Koprčani so se v drugem polčasu osredotočili predvsem na branjenje vodstva in vrata gostov ogrožali predvsem preko protinapadov. Enega teh so izpeljali v 85. minuti, ko je zaključil Črnigoj, a vodstva ni uspel povišati. Isti igralec je po tej akciji tudi zapustil igrišče, zaradi zavlačevanja pa mu je sodnik Bukovec pokazal rumeni karton. Domžalčani si v zadnjih minutah tekme niso uspeli pripraviti novih priložnosti za izenačenje, točke pa so tako znova ostale doma.

Na domačem igrišču neporaženi Koprčani v naslednjem krogu gostujejo, v tekmi kroga se bodo udarili z Zavrčem, Domžalčani pa se bodo na domačem igrišču pomerili s sosedi iz Ljubljane.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…