Do zaključka letošnjega državnega prvenstva je ostalo še pet krogov, Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov pa je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2017/18.


Na prvi stopnji je bilo uspešnih devet prvoligašev, brez tekmovalne licence pa je zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti ostal Koper, ki ima do 15. maja možnost pritožbe. Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2017/18 je pravočasno vložilo vseh deset letošnjih prvoligašev, sedmerica je vložila tudi vlogo za pridobitev mednarodne UEFA licence, medtem ko so pri Aluminiju, Krškem in Radomljah vložili zgolj vloge za 1. SNL.

“Vloge je na prvi stopnji obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in UEFA za licenciranje nogometnih klubov, UEFA standarda, sklepov organov NZS in UEFA,” so zapisali na spletni strani NZS.

Koprčani tako stopajo po stopinjah Zavrča, ki je lani na prvi stopnji prav tako ostal brez licence, Haložani pa so bili zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti neuspešni tudi na drugi stopnji. Kakšna bo usoda koprskega kluba? Spomnimo se, župan Boris Popović je še dobro leto in pol nazaj glasno napovedoval naslov prvaka in ligo prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…