Koprčani so na Bonifiki, kjer se je danes zbralo 1200 gledalcev, gostili beograjsko Crveno zvezdo. Moštvo trenerja Slaviše Stojanovića, ki se na spomladanski del sezone pripravlja v Sloveniji, je dobilo razgibano in zanimivo srečanje, ob zmagi s 4:2 pa se je z dvema zadetkoma izkazal tudi Nejc Pečnik.


Beograjčani so povedli že v 6. minuti tekme, ko se je med strelce prvič vpisal član slovenske reprezentance Pečnik, ki je po podaji Kasalice s strelom iz leve strani zadel pod stičiščem vratnice in prečnike. Po vodilnem zadetku gostov, so dvakrat zapretili tudi Koprčani, a je poizkus Črnigoja, ki je meril iz vrha kazenskega prostora, zaustavil vratar Bajković, medtem ko je Ćovilo z glavo streljal mimo gola. V 13. minuti pa je Crvena zvezda podvojila vodstvo, s podajo se je še drugič izkazal Kasalica, predložek slednjega pa je izkoristil Dauda in povišal na 2:0. Sedem minut kasneje so Koprčani klonili še tretjič, po kombinaciji Pečnika in Kasalice, je eden od domačih nogometašev v kazenskem prostoru igral z roko, iz bele točke pa je bil precizen Milijaš. Koprčani so pretili predvsem iz prekinitev in po eni od teh v 40. minuti prišli do znižanja izida, iz 7 metrov je streljal Halilović in zadel v zgornji kot beograjskih vrat. Zadnje minute prvega polčasa pa sta poživila še Pečnik in Guberac, ki sta si skočila v lase. Koprski kapetan je prejel še drugi rumeni karton in moral zapustiti igrišče, Pečnik in Mijailović pa sta prejela opomin.

V uvodu drugega polčasa je najprej iz roba kazenskega prostora zapretil Arčon, na nasprotni strani pa je neposredno iz kota poizkušal Milijaš, a je bil Simčič na mestu. V 54. minuti so kanarčki izpeljali hiter protinapad, iz razdalje pa je neuspešno poizkušal Ćovilo. Tri minute kasneje pa je na sceno znova stopil Pečnik, ki je izkoristil povratno podajo Lazovića in iz polvoleja zadel še drugič danes. Koprčani so do novega znižanja prišli v 65. minuti, ko je dolgo podajo izkoristil hitri Pučko in z rutiniranim strelom premagal vratarja Bajkovića. Gledalci do konca srečanja niso več videli veliko priložnosti, so pa zato videli debitantski nastop novega člana rdeče-belih Kelharja, ki je v igro vstopil v 67. minuti, medtem ko je Pečnik igrišče zapustil v 69. minuti. Koprčani bodo naslednjo tekmo odigrali v sredo, ko se bodo pomerili s Slobodo iz Tuzle.

LUKA KOPER 2:4 CRVENA ZVEZDA
Halilović (40), Pučko (65); Pečnik (6, 57), Dauda (13), Milijaš (20 pen)

Luka Koper – začetna postava: Simčič, Šme, Guberac, Halilović, Gregorič, Ćovilo, Črnigoj, Galešić, Ivetić, Arčon, Štromajer. Trener: Rodolfo Vanoli.
Crvena zvezda – začetna postava: Bajković, Petković, Krneta, Pavićević, Mijailović, Milijaš, Kovačević, Lazović, Pečnik, Kasalica, Dauda. Trener: Slaviša Stojanović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…