Medtem, ko nas v notranjosti Slovenije v slabo voljo spravlja oblačno in zaspano vreme, so lahko sicer maloštevilčni gledalci na koprski Bonifiki obračun Luke Koper in Celja spremljali v sončnem vremenu. Gostujoči trener Miloš Rus je imel pred tekmo kar precej težav s sestavo prve enajsterice, saj so manjkali Marijo Močič, Iztok Močivnik, Alen Romih, Stefan Ristovski in Tadej Gaber, kakor tudi “svežepečeni” članski reprezentant Kanade Stefan Cebara. Pri Kopru je zaradi bolezni manjkal le Miha Blažič. Celjani so bili sicer večji del tekme v podrejenem položaju, a so s pametno igro izkoristili ponujene in priigrane priložnosti ter tako zasluženo osvojili tri točke. Celjani imajo tako po 27. krogu Prve Lige Telekom Slovenije enako število točk kot njihov današnji nasprotnik Koper, ki se lahko praktično že poslovi od tretjega mesta, ki ga trenutno zasedajo Domžale. Kar malce upravičeno pa lahko Koprčani svojo jezo stresejo tudi na sodniško trojko, ki je z nekaj sumljivi odločitvami močno krojila potek srečanja.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 27. krog. Glavni sodnik: Nejc Kajtazović.
Koper: Bonifika, 400 gledalcev.

LUKA KOPER 0:1 CELJE
Strelci: Srdić (59)

Luka Koper: Nenezić, Guberac, Brečević, Galešić, Bradaschia, Črnigoj (85 Majcen), Rožič Mavrič, Hadžić, Đukić, Čovilo, Pučko (64 Mendy). Trener: Rodolfo Vanoli.
Celje: Kotnik, Krajcer, Verbič, Bajde, Srdić (61 Medved), Korošec, Gobec, Žitko, Tomažič Šeruga, Zajc, Žurej (71 Bajić). Trener: Miloš Rus.

 

Prvi so v 4. minuti poizkusili gostje iz Celja, Koprčani so po predložku žogo izbili, do nje pa je kot prvi prišel David Tomažič Šeruga, ki je poizkusil iz razdalje, vendar njegov strel ni bil natačno odmerjen. V 8. minuti pa so do prve priložnosti prišli domači, gostujoči obrambi je na levi strani pobegnil hitri Matej Pučko, ki je tokrat začel v prvi enajsterici Kopra, gostujoči vratar Matic Kotnik pa je bil dobro postavljen, zato strel Pučka na drugo vratnico ni končal v golu. V 13. minuti so si Koprčani priigrali kot, na drugi vratnici je do strela prišel srbski vezist Miroslav Čovilo, Gobca je žoga zadela v obraz, Kotnik pa ni uspel ujeti žoge, zato je ta nekaj časa tavala v kazenskem prostoru. Akcijo je nato s prekrškom nad Markom Krajcerjem prekinil Bojan Đukić. V 21. minuti je prekršek na sredini igrišča nad Gregorjem Bajdetom storil vezist Kopra Miroslav Čovilo, iz dobrih tridesetih metrov je iz prostega strela poizkusil Sebastjan Gobec, žoga pa ni za dosti zgrešila vrat Igorja Nenezića. Takoj za tem so s strelom iz razdalje poizkusili tudi domači, a strel kapetana Ivice Guberca ni bil dovolj natančen, da bi moral Kotnik posredovati. V začetku 32. minute je celjski obrambi skorajda pobegnil Matej Pučko, a ga je izkušeni Sebastjan Gobec z rokoborskim prijemom, še pravočasno zaustavil. Gobec je bil zaradi prekrška kaznovan z rumenim kartonom. V 36. minuti so preko Pučka znova zapretili kanarčki, ki je meril iz desne strani, a še enkrat več preko gola.

V 37. minuti je glavni sodnik srečanja Nejc Kajtazović zapiskal prekršek Ivice Guberca nad celjskim branilcem Markom Krajcerjem. Kajtazović je Gubercu nerazumljivo pokazal rdeči karton, po njegovi obrazložitvi zaradi namernega udarca z roko. A praktično nikomur na in kakor tudi ob igrišču, ni bilo jasno kje naj bi dejansko prišlo namernega udarca. Huda napaka mladega sodnika. To ni ustavilo domačih pri prizadevanjih za zadetek, v kazenski prostor Celjanov se je začasno preselil branilec Bojan Đukić, a je Matic Kotnik s pravočasnim izhodom iz vrat rešil svojo ekipo in žogo izbil z glave Đukića. V 42. minuti so do priložnosti po daljšem času prišli tudi Celjani, Andraž Žurej je v kazenskem prostoru padel brez prekrška in ni uspel priti do strela, Igor Nenezić pa je bil hitrejši od Gregorja Bajdeta in je žogo ohranil v svojem naročju. V 2. minuti sodnikovega podaljška je na svoje najboljše čase spomnil Goran Galešić, ki je preigraval pred kazenskim prostorom celjskega moštva, prišel do predložka, a je žogo ujel vratar Celjanov Matic Kotnik, ki je bil v prvem polčasu eden boljših v svoji ekipi. Koprčani pa so lahko bili po prvem polčasu razumljivo razočarani, saj niso uspeli izkoristiti svojih priložnosti.

Koper je zapretil že v prvih sekundah nadaljevanja tekme, celjskih branilcev se je za trenutek osvobodil z osmimi zadetki prvi strelec moštva Ivan Brečević, a je streljal preslabo, da bi resneje ogrozil vrata gostov. V 50. minuti srečanja so domači znova izvajali udarec iz kota, Celjani so žogo izbili, vendar točno na nogo Daniela Bradaschie, ki je s strelom iz voleja poizkusil od daleč, a je žoga končala za golom Kotnika. Le nekaj sekund je nevaren prekršek ravno nad Bradaschio storil Marko Krajcer, ki je bil zaradi nevarne igre z visoko dvignjeno nogo kaznovan z rumenim kartonom. V zaključku 54. minute je nevaren protinapad začel nevarni Matej Pučko, ki je žogo popeljal do šestnajstmetrske črte, podal na desno stran do Bradaschie, ki v kazenskem prostoru ni imel dovolj prostora za strel, nakar se je odločil za podajo nazaj proti Brečeviću, ki je iz dobrih dvajsetih metrov meril mimo vrat. Tudi v nadaljevanju je največ težav celjskim branilcem povzročal že nekajkrat omenjeni Pučko, ki je izsilil prekršek Mateja Korošca, ki je zaradi tega tudi porumenel.

Nato pa šok za domače v 59. minuti. Benjamin Verbič je žogo podal do Andraža Žureja, na katerega so domači branilci za trenutek pozabili, Žurej se je odločil za strel, prisebni Matej Mavrič Rožič strel še pravočasno blokiral, a kaj, ko se je žoga odbila do osamljenega Alexandra Srdića, ki mu ni bilo težko spraviti žoge v nebranjen gol Kopra. Dvajsetletni Srb se je po golu proti Olimpiji, veselil še drugega zadetka v Prvi Ligi, le minuto po zadetku pa ga je celjski strateg Miloš Rus zamenjal s Klemnom Medvedom, kar je jasno nakazalo na to, da bo Celje v nadaljevanju tekme malce zaprlo postavitev. V 65. minuti znova priložnost za Koper, prosti strel na desni strani je izvajal Goran Galešić, najvišji v skoku pa je bil Miroslav Čovilo, ki pa je streljal naravnost v telo vratarja Matica Kotnika. Zadetek Celjanov je v prvo zamenjavo prisilil tudi Rodolfa Vanolija, ki je v igro namesto Mateja Pučka poslal francoskega napadalca Jean-Philippe Mendya. Po nekaj prekrških je bil z rumenim kartonom v 68. minuti kaznovan tudi Čovilo, ki je storil prekršek nad Kotnikom. Le nekaj minut kasneje je skušal Mendy z lepo podajo v prazen prostor zaposliti svojega kolega v napadu Brečevića, a je bil vratar Celja Kotnik hitrejši od hrvaškega napadalca. V 80. minuti je v kazenskem prostoru padel Bojan Đukić, a je sodnik Nejc Kajtazović ocenil za simuliranje, zaradi česar je koprskemu branilcu pokazal rumeni karton, obenem pa je zaradi protestov porumenel tudi Matej Mavrič Rožič. V 86. minuti so s trikrat poizkusili Koprčani, najprej je iz razdalje streljal Bradaschia, a so branilci strel blokirali, Mendy ni našel najboljšega položaja za strel, po fliperju v kazenskem prostoru pa se je žoga odbila do Čovila, ki je poizkušal s škarjicami, vendar neuspešno in ostalo je pri vostvu Celja. V 88. minuti so znova poizkusili gostje, a je strel Mihe Zajca iz razdalje končal visoko preko vrat. V sodnikovem podaljšku je najprej zapretil Benjamin Verbič, ki se je znašel sam pred vratarjem Nenezićem, a je ta žogo ujel pred Verbičem, sodniki pa so pokazali na nedovoljeni položaj mladega Celjana, čeprav ob oddaji žoge ni bil v prepovedanem položaju. V 3. minuti sodnikovega podaljška je praktično na črti kazenskega prostora prekršek nad Verbičem prekršek storil Bojan Dukić, Sebastjan Gobec pa je iz prostega strela meril naravnost v roke Igorja Nenezića. Tik pred koncem srečanja je na levi strani igrišča prekršek nad Mendyem storil Tomažič Šeruga, prosti strel je izvedel Goran Galešić, Mendy pa je streljal preko gola. Počasni posnetek je sicer pokazal, da je pred strelom v kazenskem prostoru z roko igral Verbič, a Kajtazović igranja z roko ni videl.

Koprčani so si sicer priigrali večje število priložnosti, imeli so tudi terensko premoč, vendar jim to ob koncu tekme ni kaj dosti pomagalo, točke so namreč zopet romale k nasprotni ekipi. Koprska ekipa se ob morebitni zmagi Domžal proti Muri, praktično že poslovi od upov za uvrstitev na tretje mesto, ki ob koncu prvenstva vodi v kvalifikacije za Ligo Europa.

Avtor: Peter Dominko
Foto: Nicky Kristl

{quickgallery}KoperCelje_6-4-2013{/quickgallery}

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…