[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=81]

Koprčani in Celjani so se na razbeljeni Bonifiki razšli z remijem. Celjani so prevladovali v prvem polčasu, ki pa so ga z zadetkom Mavriča, ki je unovčil enajstmetrovko, dobili Koprčani. Slednji so v drugem polčasu hitro ostali brez Štulca, ki je v 50. minuti prejel drugi rumeni karton, kar so Celjani izkoristili dve minuti kasneje in izenačili preko Bajdeta. Koprčani se kljub igralcu manj niso predali in pretili predvsem preko Galešića, ki je v 62. minuti zadel prečnik. Izid pa se do konca tekme ni več spremenil.


Srečanje v hudi pripeki so bolje odprli domači, ki so v 3. minuti poizkušali preko Guberca, vendar celjski čuvaj mreže Kotnik ni imel težav s strelom iz razdalje. Nato so pobudo prevzeli gostje, ki so skušali igrati kombinatorno in hitro, a so napake pri oddaji žoge preprečevale konkretnejši zaključek. Prvi je pri gostih slabo sprožil Jugović, ki je meril mimo vrat. Gostje so resneje zagrozili v uvodu 13. minute, Verbič je z lepo podajo zaposlil Jovanović, ki je iz igre vrgel Palčiča, nato pa iz bližine streljal proti oddaljenejši vratnici, a je Nenezić dobro zaprl prostor, hrvaški napadalec pa je zgrešil vrata. Jovanović je še drugič sprožil le nekaj sekund kasneje, a je poizkus iz roba kazenskega strela pravočasno blokiral Mavrič. V 22. minuti so gostje izpeljali novo nevarno akcijo, Bajde je preigraval pred robom kazenskega prostora in iz igre vrgel Mavriča, a nato streljal preslabo in žoga je končala v naročju Nenezića. Domači strateg Vnaoli se je že v 28. minuti odločil za prvo menjavo, napadalca Šturma je zamenjal vezist Ćovilo, ki je srečanje presenetljivo začel na klopi domačih. Tudi uvodne minute po menjavi niso prinesle preobrata, Celjani so prevladovali in v 31. minuti je z glavo streljal Kolman, a je sodnik Žnidaršič igro prekinil zaradi prekrška v napadu. V 38. minuti pa so domači prišli do vodstva, Galešić je na vrhu kazenskega prostora izigral Krajcerja, bosanski vezist je po kontaktu s koroškim branilcem hitro padel, sodnik Žnidaršič pa je pokazal na belo točko. Kapetan Koprčanov Mavrič je prevzel odgovornost na svoja pleča in žogo s silovitim udarcem poslal v mrežo. Domači so novo enajstmetrovko zahtevali v 40. minuti, ko je sicer Žitko Lotriča oviral z roko, a je prekmurski napadalec prehitro padel. Celjanom so po dobrem uvodu v zaključku prvega polčasa malce pošle moči, kar so domačini izkoristili in prevzeli pobudo, kljub temu pa si resnejših priložnosti niso pripravili. Domačini si v uvodnem delu iz igre niso pripravili obetavnejše priložnosti, kljub temu pa so ob polčasu vodili, saj Celjani niso znali realizirati svojih priložnosti.

V drugem polčasu so prvi po treh minutah igre zapretili domači, iz roba 16-metrskega prostora je močno sprožil Guberac, vendar meril preveč po sredini, zato je Kotnik žogo brez težav odbil nazaj v igrišče. V 50. minuti so Koprčani ostali brez Štulca, ki je hotel preprečiti hitro izvajanje prostega strela, sodnik Žnidaršič pa ga je “nagradil” z drugim rumenim kartonom. Celjani so hitro izkoristili igralca več, najprej so Koprčani po predložku žogo izbili pred visokim Jovanovićem, nato pa je na sceno stopil Zajc, ki je bil spretnejši in hitrejši od Palčiča, žogo lepo podal pred gol, kjer pa je žogo iz bližine v mrežo pospravil Bajde. Šest minut kasneje bi lahko gostje povedli, Zajc je z lepo podajo zaposlil Kolmana, ki je utekel v kazenski v prostor, vendar si preslabo sprejel žogo in bil v nadaljevanju akcije v težkem položaju, zadetek pa je z obrambo preprečil Nenezić. Šest minut kasneje bi lahko gostje povedli, Zajc je z lepo podajo zaposlil Kolmana, ki je utekel v kazenski v prostor, vendar si preslabo sprejel žogo in bil v nadaljevanju akcije v težkem položaju, zadetek pa je z obrambo preprečil Nenezić. V 62. minuti pa je znova zapretil najnevarnejši mož v vrsti Kopra Galešić, ki se je dobro znašel med štirimi nogometaši Celja, veselje maloštevilčne publike pa je preprečil okvir vrat. Koprčani so v nadaljevanju akcije znova zahtevali enajstmetrovko, saj je žoga oplazila roko Krajcerja. V 65. minuti je Žnidaršič z rumenim kartonom kaznoval Žureja, ki je s prekrškom podrl Palčiča. V 73. minuti je prav Žurej ogrozil vrata Kopra, po kombinaciji na sredini igrišča, je sprožil iz obrata, vendar meril mimo domačih vrat. Nato so iz prekinitve zapretili tudi domači, po kotu je pred bližnjo vratnico utekel Blažič, ki pa je z glavo sprožil mimo leve vratnice Nenezića. V 84. minuti je na sceno znova stopil Galešić, ki je po dolgi podaji iz sredine igrišča utekel v kazenski prostor, s skrajnimi močmi pa je strel blokiral Žitko. Moštvi si do konca tekme nista priigrali resnejših priložnosti, srečanje se je tako končalo z remijem in pravično delitvijo točk. Celjani so sicer praktično celoten drugi polčas igrali z igralcem več, kljub temu pa se domači niso predali in so predvsem preko nevarnega Galešića prihajali do priložnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…