Koprčani so v 27. krogu Prve Lige Telekom Slovenije doživeli grenak poraz proti Celju, v soboto pa v goste prihaja Aluminij, ki tako kot Koper, že precej časa ni okusilo slasti zmage. Koprčani so na prvem testu zrelosti padli, zato bodo morali tokrat nadoknaditi zamujeno in zmagati, kar pa ne bo ravno najlažja naloga, saj italijanski strateg na klopi Kopra Rodolfo Vanoli ne bo smel računati na štiri pomembne člene svojega moštva. Kapetan Ivica Guberac bo moral tekmo izpustiti zaradi rdečega kartona, ki je sicer v koprskem taboru vzbudil precej protestov, Miroslav Čovilo bo počival zaradi sedmega rumenega kartona, Matej Mavrič Rožič je porumenel še devetič v sezoni, v kategoriji največkrat porumenelih pa vodi Bojan Đukić, ki je na tekmi s Celjem prejel že deseti rumeni karton, in bo tako zaradi kartonov izpustil še četrto tekmo v tej sezoni.


Pridno mu z zbiranjem kartonov sledi bočni branilec velenjskega Rudarja Senad Jahić, ki je bil proti Gorici ravno tako kaznovan desetič v tej sezoni. Trener Velenjčanov Jernej Javornik bo na tekmi z Muro gotovo pogrešal tudi Rajka Rotmana, ki bo tekmo izpustil zaradi sedmih rumenih kartonov. V ekipi Mure pa ne bo s strani Maribora posojenega Rajka Repa, ki bo prestajal še tretjo tekmo prepovedi igranja po izključitvi na tekmi z Aluminijem. 

Celjani bodo na gostovanje v Kranj odšli brez pomembnih členov zadnje linije. Poveljnik celjske obrambe Marko Krajcer je prejel četrti rumeni karton, bočni branilec Miha Korošec pa je po prekršku nad Matejem Pučkom sedmi rumeni karton.

Trener Maribora Darko Milanič na tekmi z Gorico ne bo mogel računati na Nejca Potokarja, strateg Ljubljančanov Andrej Razdrh pa bo moral za tekmo s sosedi iz Domžal na desnem boku poiskati novo rešitev, saj Boban Jović zaradi namernega igranja z roko in posledično izključitve v domžalskem Športnem parku ne bo smel nastopiti.

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…