Zadnjo pripravljalno srečanje so včeraj odigrali tudi nogometaši Gorice. Sinje-modri so na domačem igrišču, na katerem jih v soboto čaka obračun z Zavrčem, ugnali celjsko zasedbo in v trinajstem testnem preizkusu vknjižili še osmo zmago, že dan prej pa so v italijanskem Lignanu doživeli četrti poraz.


“Nastopili smo proti dobremu tekmecu, proti kateremu smo preverili naše sposobnosti igre brez žoge. V ospredju so bile obrambne zadolžitve. Sicer smo z opravljenimi pripravami zadovoljni. Nekaj nastopov je bilo zelo dobrih, drugi so bili povprečni. Pomembno je, da smo kot ekipa kompaktni. Naš cilj je nadaljevati z dobrimi igrami, kot v prvem delu prvenstva. Čeprav smo ostali brez nekaterih igralcev, bomo tudi spomladi konkurenčni,” je za klubsko spletno stran že po petkovem gostovanju v Italiji, kjer so morali Goričani po treh zadetkih v drugem polčasu priznati premoč ruskemu Tereku, dejal Marshal Johnson.

Čvrsti nigerijski vezist bo tudi v nadaljevanju sezone pomemben adut trenerja Mirana Srebrniča, ki pa ni bil preveč zadovoljen z včerajšnjo predstavo svojih varovancev proti Celju. Čeprav je Gorica z zadetkom Nejca Mevlja vknjižilo novo zmago, gostitelji niso blesteli. “Rezultat je sicer pozitiven, ampak v igri moramo biti boljši. Ko imamo žogo v posesti, moramo biti bolj agresivni in zaupati vase. Nasprotniku smo pustili preveč iniciative. Po drugi strani smo imeli precej prostora, a ga v napadu nismo znali izkoristiti. Moramo še naprej trdo delati,” priznava goriški strateg.

“Tekme bodo pokazale, kam sodimo. Nimamo še jasne slike, kaj lahko storimo. Trenirali smo dobro in tudi igralci so sposobni odigrati zelo kakovostno. Seveda spremenjena postava zahteva čas za uigravanje. Moramo biti samozavestni in čvrsti. Paziti moramo na izgubljene žoge. Vsekakor je cilj končati pri vrhu, modra na tretjem mestu. Bomo videli, kaj bodo pokazale tekme,” pred nadaljevanjem sezone zaključuje Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…