Koprčani in Celjani bi se morali pomeriti že v uvodnem spomladanskem krogu, a bo obračun, ki bi moral biti na sporedu v nedeljo, 1. marca, zaradi epidemije gripe z desetdnevno “zamudo” odigran danes zvečer. Komu bo pripadel?


Tako grofje kot tudi kanarčki se v zaostalo srečanje podajajo s slabšo popotnico, saj so v soboto doživeli poraz. Celjani so morali v štajerskem obračunu priznati premoč Mariborčanom, Koprčani pa so gostovali v Halozah, kjer so na prenovljenem objektu izgubili z Zavrčani. Vsaj statistično so glede na zgodovino medsebojnih obračunov v prednosti Koprčani, ki pa so jeseni na domači Bonifiki že izgubili dvoboj s Celjem. Tedaj sta za zmago z 0:2 zadela Sunny Omoregie in Gregor Bajde, medtem ko se je obračun v Areni Petrol končal brez zmagovalca, Celjani so povedli z zadetkom Danijela Miškića, a so Koprčani v uvodu nadaljevanja preko Mateja Pučka izid poravnali na 1:1.

Ravno Pučko danes ne bo smel zaigrati, saj je bil v Halozah izključen, potem ko mu je sodnik Matej Jug v 52. minuti zaradi udarca s komolcem pokazal neposredni rdeči karton. Domači strateg Alen Ščulac bo imel pri sestavi ekipe kar nekaj težav, saj je nekaj igralcev poškodovanih, manjkal bo tudi Denis Šme, ki je bil prav tako izključen v Zavrču, se pa zato v ekipo vrača kapetan Ivica Guberac, morda tudi oboleli Mitja Lotrič. Kaj lahko se zgodi, da bo kdo od nogometašev obeh ekip rdeče videl tudi danes, saj so sodniki na zadnjih desetih medsebojnih tekem na Bonifiki pokazali kar osem rdečih kartonov.

Celjani nimajo težav s prepovedjo igranja, bo pa Simon Rožman zagotovo pogrešal poškodovanega Valona Ahmedija. Težav z motivacijo gostom ne bi smelo zmanjkati, tudi zaradi izjav Anteja Guberca, ki je v včerajšnjem pogovoru za Ekipa24 še enkrat več izrazil dvom o obolelosti osmerice celjskih nogometašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…