Prvoligaši bodo danes in jutri odigrali tekme 25. kroga, zadnjega pred marčevskim reprezentančnim premorom. Z mini derbijem, ki je v preteklosti že nekajkrat odločal o boju za tretje mesto, bosta četrto pomladansko dejanje odprli enajsterici Gorice in Domžal, ki na severu Primorske potrjujejo skalp Olimpije.


V gostujočem taboru pred dvobojem z Goričani poudarjajo, da se bodo po tekmi z Olimpijo, proti kateri se niso povsem odprli, vrnili k značilni odprti in za gledalce privlačni igri. “Tekma proti Olimpiji je bila zelo borbena. Potrošili smo veliko energije, a hkrati pokazali dobro fizično pripravljenost. Taktiko smo prilagodili zaradi zahtevnosti nasprotnika, proti Gorici pa bomo znova zaigrali v svojem slogu, napadalno, z željo doseči čim več golov. Upam, da si bomo pripravili veliko priložnosti in jih čim več tudi izkoristili,” poudarja Zeni Husmani, ki je po odhodu Lucasa Horvata prevzel še nekoliko pomembnejšo vlogo na sredini igrišča.

V taboru rumenih najdemo trojico bivših nogometašev Gorice, ob novopečenem reprezentantu Matiji Široku in Amedeju Vetrih, ki se po prestani kazni vrača v kader, je sinje-modri dres krajši čas nosil tudi Luka Volarič. Tudi nogometaš iz bližine Kobarida je pred tekmo napovedal, da se bodo Domžalčani vrnili k za njih značilni igri: “Želimo nadaljevati z igro, ki je postala naš zaščitni znak in jo znamo igrati najbolje. Z lestvico se ne obremenjujemo, saj na vsaki tekmi želimo pokazati tisto, kar treniramo na treningih. Prepričan sem, da lahko s takšno miselnostjo na vsaki tekmi osvojimo vse tri točke.”

V gostujočem taboru nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, bo pa Simon Rožman vnovič pogrešal Juninha, Kombija, Dobrovoljca in Bratanovića. Slednja okrevata po operativnem posegu vnetja slepiča, ki je v posteljo položil tudi Goričana Jana Humarja. Ob mladem vezistu bo moral Miran Srebrnič enajsterico sestaviti tudi brez Rifeta Kapića in Matije Bobna, saj sta pomembna člena Gorice v Velenju vknjižila četrti rumeni karton sezone. “Kapić in Boben sta dobra igralca, vendar imamo dovolj širok kader in vsak, ki bo igral, bo dal sto odstotkov svojih zmožnosti. Mislim, da se njuni odsotnosti zaradi kazni ne bi smeli poznati. Verjamemo v zmago in v soboto gremo po tri točke. Po dobrih izidih si obetamo tudi številčno in bučno podporo s tribun,” poudarja Dejan Žigon.

Jesenska dvoboja sta se razpletla s slavjem gostiteljev, a še posebej Goričani nimajo najlepših spominov na gostovanje ob Kamniški Bistrici, saj je za hrbtom Grege Sorčana končalo kar pet zadetkov. “Sedaj nas čaka nova težka tekma in upamo, da bomo nadaljevali tam, kjer smo končali, torej z zmago. V zadnjem medsebojnem obračunu smo sicer visoko izgubili in upam, da nas je to izučilo. Vemo, da so agresivna ekipa, zato se jim bo potrebno tako tudi zoperstaviti,” še dodaja Žigon.

Glede na slog obeh strategov lahko pričakujemo dobro nogometno predstavo, dvoboj v novogoriškem Športnem parku pa se bo pričel ob 16. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…