Medtem ko so nogometaši slovenskih prvoligašev v minulih dneh že odpotovali na zasluženi oddih, ki bo za večino nogometašev trajal le dober mesec, saj se priprave na spomladanski del sezone pričnejo že v začetku januarja, se za klubske uprave v teh dneh šele pričenjajo najnapornejši dnevi. Dobršnemu delu igralskega kadra večine ekip namreč s koncem letošnje sezone potečejo pogodbe, pol leta pred iztekom pogodbe pa se nogometaši lahko pogajajo že z morebitnimi novimi delodajalci.


To možnost je pred dnevi izkoristil tudi Zlatko Zahovič, potem ko je Erika Janžo, trenutno še branilca vodilnih Domžal dobrih šest mesecev pred iztekom pogodbe že zvabil v vijoličaste vrste. Medtem je domžalski športni direktor Matej Oražem že podaljšal sodelovanje z Zenijem Husmanijem in Benjaninom Morelom, medtem ko je situacija glede nekaterih nosilcev igre javnosti za zdaj še neznana. Pri sestavi spodnjega seznama smo namreč upoštevali javno dostopni seznam pregleda pogodb med igralci in klubi 1. SNL, z dne 12. decembra, v katerem so navedena imena nogometašev s profesionalno pogodbo in ga najdete tukaj. Pogodba se s koncem maja oziroma začetkom junija izteče pomembnima obrambnima adutoma, Nejcu Skubicu in Urošu Korunu, Joshua Parker, ki ima pogodbo ravnotako sklenjeno le še do konca sezone, naj bi bil po nekaterih vesteh iz Srbije blizu sklenitve dogovora s Crveno zvezdo, pogodba med drugimi poteče tudi Sashi Aneffu.

Uroš Korun je pomemben adut domžalske obrambe. (Foto: Lado Vavpetič)
Uroš Korun je pomemben adut domžalske obrambe. (Foto: Lado Vavpetič)

Že omenjeni Zlatko Zahovič, športni direktor vijoličastih, ima s podaljševanjem pogodb v teh dneh precej manj dela, zato si je lahko po koncu jesenskega dela sezone privoščil tudi nekaj dopusta. Od igralcev v prvem moštvu je nejasna zgolj še usoda Mitje Vilerja, ki nove pogodbe še ni podpisal, omeniti pa velja še trojico, ki je v preteklosti že dobivala priložnost v članskem dresu Maribora. Alen Ploj, Matic Črnic in Dejan Trajkovski si lahko po novem letu že pričnejo iskati nove delodajalce. Večino nosilcev imajo pod trdno pogodbo tudi Celjani, pogodba se s koncem sezone izteka zgolj obrambnemu paru, Marku Krajcerju in Maticu Žitku, kratkoročno pogodbo pa je ob poletni vrnitvi v celjske vrste podpisal tudi Anej Lovrečič, dogovor pa poteče tudi najizkušenejšima členoma ekipe in legendama kluba, Sebastjanu Gobcu in Amelu Mujčinoviću.

Zlatku Zahovič, če gre verjeti govoricam o mariborskem snubljenju Nika Omladiča, spanec krati tudi Milenku Ačimoviću, športnemu direktorju Olimpije, ki ima v tem trenutku “na prepihu” precej kadra. Ob omenjenem Omladiču, za katerega se vse bolj zdi, da ne bo podaljšal zvestobe zeleno-belim, se pogodba izteče tudi Bobanu Joviću, Aleksandru Rodiću, Filipu Valenčiču, Miranu Burgiću, Maticu Finku, Matiji Škarabotu, Hrvoji Spahiji, Blažu Božiču, Josipu Golubarju in Aljažu Ivačiču. Kratkoročne pogodbe so s svojimi nogometaši letos poleti podpisovali tudi pri velenjskem Rudarju, kar pa je bilo glede na nejasno usodo velenjskega Premogovnika in posledično občutno krčenje klubskega proračuna povsem razumljivo. Trener Jernej Javornik bi tako lahko po koncu sezone ostal brez zajetnega kosa prve enajsterice, saj se pogodba izteka osmerici “prvokategornikov”. Med njo so Leon Črnčič, za katerega naj bi lani zanimanje že kazal tudi Maribor, prvi trije strelci Dragan Jelić, Elvedin Džinić in Ivan Firer, pa stebri sredine igrišča, Nemanja Stjepanović, Dalibor Radujko in Damjan Trifković, dogovor pa  poteče tudi Mateju Radanu, Nikoli Tolimirju in Rusminu Dediću.

Ljubljančani bi lahko ostali tudi brez Bobana Jovića. (Foto: Nicky Kristl)
Ljubljančani bi lahko ostali tudi brez Bobana Jovića. (Foto: Nicky Kristl)

Koprčani imajo večino mlajših talentov zavarovanih s trdno “ključavnico”, ki jo lahko odklene le zajeten kupček denarja, zato pa se pogodba počasi izteka kapetanu Ivici Gubercu, še edinemu preostalemu tujcu Nenadu Srečkoviću in trem branilcem, Mihi Gregoriču, Denisu Haliloviću in Damirju Hadžiću. Precej bolj nejasna je situacija pri Gorici, kjer so tudi v letošnji sezoni večino ekipe sestavili iz posojenih nogometašev, precejšen del igralcev je znova prispevala Parma, s katero pa se je sodelovanje že končalo. Od igralcev, ki so v “lasti” novogoriškega prvoligaša pogodba poteče Vasji Simčiču, Marshalu Johnsonu in Stephenu Makinwi, omeniti pa velja tudi Alena Jogana in Amedeja Vetriha, ki sta formalno sicer pod lastništvom Parme.

Tudi Željko Hvalec, športni direktor novomeške Krke, bo imel v drugi polovici sezone precej individualnih pogovorov z nogometaši svoje ekipe, saj večini hrvaških nogometašev pogodba poteče s koncem junija. Jeseni so se v najboljši luči predstavili Josip Fuček, Antun Palić in Nikola Žižić, ki bi morali zadovoljiti pričakovanja stroke, dogovor pa poteče tudi kapetanu Danijelu Dežmarju.

Za konec še skok h kluboma, ki ima večino svojih nogometašev pod amatersko pogodbo. Zavrč in Radomlje v tem trenutku, po precejšnji čistki v haloških vrstah, premoreta le tri profesionalne nogometaše, vsem trem se dogovori iztekajo. Dušanu Stoiljkoviću pogodba poteče že s koncem letošnjega leta, medtem ko se pri Zavrču pogodba izteka Dorisu Kelencu in trenutno poškodovanemu Karlu Težaku.

CELJE LUKA KOPER GORICA
Mateo Barukčič (30. maj) Miha Gregorič (30. maj) Marshal Johnson (30. junij)
Sebastjan Gobec (30. maj) Ivica Guberac (30. junij) Stephen Makinwa (30. junij)
Marko Krajcer (31. maj) Damir Hadžić (30. maj) Vasja Simčič (30. junij)
Anej Lovrečič (31. maj) Denis Halilović (30. maj) Alen Jogan* (30. junij)
Amel Mujčinović (30. maj) Žiga Smrtnik (30. junij) Amedej Vetrih* (30. junij)
Matic Žitko (31. maj) Nenad Srečković (30. maj)
KRKA OLIMPIJA LJUBLJANA RUDAR VELENJE
Danijel Dežmar (30. junij) Blaž Božič (31. maj) Leon Črnčič (31. maj)
Josip Fuček (30. junij) Miran Burgić (31. maj) Rusmin Dedić (31. maj)
Tomislav Jurić (30. junij) Matic Fink (31. maj) Elvedin Džinić (31. maj)
Miodrag Mitrović (30. junij) Josip Golubar (31. maj) Ivan Firer (31. maj)
Antun Palić (30. junij) Aljaž Ivačič (30. junij) Dragan Jelić (31. maj)
Tomislav Pelin (30. junij) Boban Jović (30. junij) Matej Radan (31. maj)
Damir Rašić (30. junij) Nik Omladič (31. maj) Dalibor Radujko (31. maj)
Danijel Rašić (30. junij) Aleksandar Rodić (31. maj) Matjaž Rozman (31. maj)
Martin Šaban (30. junij) Hrvoje Spahija (31. maj) Nemanja Stjepanović (31. maj)
Nikola Žižić (30. junij) Matija Škarabot (31. maj) Nikola Tolimir (30. maj)
Filip Valenčič (31. maj) Damjan Trifković (31. maj)
DOMŽALE KALCER RADOMLJE MARIBOR
Sasha Aneff (31. maj) Dušan Stoiljković (31. december) Matic Črnic (30. junij)
Erik Janža (31. maj) ZAVRČ Alen Ploj (30. junij)
Uroš Korun (1. junij) Doris Kelenc (30. junij) Dejan Trajkovski (30. junij)
Dejan Milić (31. maj) Karlo Težak (30. junij) Mitja Viler (31. maj)
Jernej Papež (31. maj)
Joshua Parker (31. maj)
Aleks Pihler (31. maj)
Tadej Rems (1. junij)
Nejc Skubic (31. maj)
Aladin Šišić (1. januar)
Goran Vuk (31. maj)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …