Slovenski prvoligaši bodo s spomladanskim delom sezone pričeli v soboto, 21. februarja, ko bodo na sporedu trije obračuni 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Sobotno popoldne bo ponudilo obračune Gorice in Kopra, Celja in Krke ter Zavrča in Domžal, medtem ko se bodo Radomljani in Velenjčani pomerili v nedeljo.


Če ste danes že brskali na ligaški spletni strani, ste verjetno že opazili, da se bo prvi večni derbi Olimpije in Maribora v letu 2015, zaostali obračun večnih tekmecev bo na sporedu 8. aprila, odigral med tednom. Ta bo na sporedu v torek, 24. februarja, ob 17. uri! Ker gre za tekmo, ki jo bo na svojih ekranih prenašala tudi nacionalna televizija, je termin obračuna v veliki meri odvisen prav od želja televizijske hiše. Ker pa bosta 21. in 22. februarja na Mariborskem Pohorju potekali ženski tekmi za Svetovni pokal v alpskem smučanju, so, predvidevam, na nacionalni televiziji ocenili, da bo večni derbi bolje organizirati kar med tednom. Zvesti privrženci bi delovni dan nekako morda še preživeli, zato pa v oči še dodatno bode ura začetka, saj se bo obračun med tednom pričel že ob 17. uri…

Tako se lahko znova vprašamo kakšno vrednost ima slovenski klubski nogomet na osrednji slovenski televiziji. Ta namreč za razliko od minulih let, ko so za uvodno napoved pred tekmami pripravili vsaj krajši program, ni zmožna (ali pa ne želi) pripraviti tedenske oddaje o dogajanju v državnem prvenstvu, ki po besedah Aleksandra Čeferina iz meseca v mesec pridobiva na veljavi in gledanosti. Zato pa lahko, z vsem spoštovanjem do zimskih športnikov in njihovih odličnih uspehov, vsak vikend spremljamo studijsko oddajo med prenosi zimskih tekem. Da ne bom narobe razumljen, to seveda podpiram, a obenem nacionalna televizija znova dokazuje mačehovski odnos do domačega klubskega nogometa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…