Velenjčani nadaljujejo z neprepričljivi predstavami na gostovanjih. Knapi so na zadnjih treh gostovanjih osvojili vsega točko, minulo nedeljo pa so izgubili še na novomeškem Portovalu. Povsem drugačna je slika na domači zelenici, kjer pa Rudar ni izgubil že več kot sedem mesecev.


V Velenju so se kot zadnji konec septembra veselili Mariborčani, od tedaj pa je četa trenerja Jerneja Javornika nanizala že enajst tekem brez poraza. Ob štirih remijih so knapi kar sedemkrat zmagali, na Stadionu ob Jezeru pa je padel tudi današnji nasprotnik, Gorica.  Pred Primorci je izjemno pomembno gostovanje, saj si Dolenjci na rešilnem osmem mestu nabrali že šest točk prednosti in so tik pred tem, da potrdijo obstanek v prvoligaški konkurenci in se izognejo morebitnim dodatnim kvalifikacijam. Naloga za Goričane ne bo nič kaj lahka, saj so Velenjčani v letošnji sezoni dobili vse tri medsebojne obračune in bodo favoriti tudi danes, čeprav bodo nastopili brez štirih igralcev. Leon Črnčič in Rusmin Dedić sta poškodovana, Denis Klinar in Klemen Bolha pa zaradi prepovedi igranja nimata pravice nastopa. Nekaj težav s sestavo enajsterici imajo tudi gostje, saj bo Miran Srebrnič zaradi kazni pogrešal Matijo Široka in Dina Martinovića, zaradi poškodbe pa je vprašljiv nastop Amedeja Vetriha, zaradi česar sta bila v moštvo uvrščena tudi mlada Tilen Nagode in Tine Hlade, ki naj bi po nekaterih napovedih tekmo pričel v začetni enajsterici Gorice.

“V Novem mestu je bila želja premajhna, ampak pridejo tudi takšne tekme. Poraz s Krko smo pozabili in smo pripravljeni na tekmo z Gorico,” je za klubsko spletno stran priznal dejal velenjski strateg Jernej Javornik, ki je v Novem mestu pogrešal kar peterico pomembnih adutov, zato je priložnost za debi dobil tudi mladi Semin Omerović, ki je bil navdušen nad prvoligaškim krstom: “Občutki so naravnost fantastični. Nastop je samo še večja motivacija za trdo delo v prihodnje!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…