Velenjčani so v januarskem prestopnem roku med deseterico slovenskih prvoligašev igralsko zasedbo spreminjali v najmanjši meri. Še pred dnevi se je zdelo, da bodo knapi v nadaljevanje sezone krenili z identično zasedbo, zaključek prestopnega roka pa je vseeno prinesel dve spremembi.


Od velenjskega prvoligaša se je po prekinitvi pogodbe poslovil Tilen Lešnik, ki je v prvem delu sezone za knape odigral zgolj devet minut obračuna proti Celju. Kot smo poročali že včeraj, se bo nekdanji kadet Maribora, ki je v preteklosti igral še za Zavrč in Dravinjo, pomladi dokazoval v dresu drugoligaškega Veržeja. Velenjski strateg Jernej Javornik je tekom meseca nekajkrat poudaril, da bodo prihodi odvisni od odhodov, pristaši Rudarja pa so na zadnji dan zimske tržnice le dočakali novinca.

Za Rudar bo prihodnja tri leta igral tudi osemnajstletni Ukrajinec Ilija Markovski. Mladinski reprezentant Ukrajine se dobro znajde na desnem in levem krilnem položaju. Novinec v velenjskem dresu, ki je nazadnje igral za drugo ekipo Černomorca iz Odesse, je za Rudar že odigral pet pripravljalnih tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…