Velenjčani so še tretjič to sezono Olimpiji odčitali nogometno lekcijo. Knapi so že v prvem polčasu vodili s 3:0, Dominik Glavina, Marko Iharoš in John Mary, ki je dvakrat meril v polno, so zmajem zadali nov boleč udarec. Borba za drugo mesto je tako vnovič povsem odprta, saj Gorica za Domžalčani zaostaja štiri, Celje za šest točk.


V uvodu se ni dogajalo prav veliko. Prva je po lepi hitri akciji podaj s prve zapretila Olimpija, a so domači branilci Benka blokirali. Po kotu je poskušal se Cretu, a tudi njegov poskus ni predstavljal nevarnosti za velenjska vrata. Knapi so odgovorili z nekaj napadalnimi akcijami, a tudi oni niso uspeli ogroziti nasprotnikovih vrat. Na drugi strani je Miškić po odbiti žogi z velike razdalje najprej ustrelil nekam pod oblake, v naslednji akciji pa je istemu igralcu strel z glavo blokiral Mužek. Zmaji so se prebudili in postajali vse nevarnejši, z desne je najprej meril Eleke, po kotu pa je poskušal še Zarifović, a tudi on ni bil dovolj natančen. Ljubljanski branilec je bil v glavni vlogi tudi nekaj minut kasneje, ko je nov kot izvajal Kirm. Tokrat je žogo z glavo zadel precej bolje, a se je Radan izkazal s parado in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Velenjčani so v redkih poskusih protinapadov preveč komplicirali in Vodišek ni imel pravega dela. A le do 25. minute. Tedaj so domači povsem nepričakovano povedli iz svoje prve priložnosti.

Po desni je prodrl Iharoš, podal v sredino, tam pa je pritekel Glavina in kajpak z glavo s pomočjo desne vratnice neubranljivo zadel za 1:0. Veselje domačih pristašev na stadionu ob jezeru se še ni poleglo, ko je semafor že kazal 2:0. Dolgo žogo iz avta je na levi strani kazenskega prostora ujel Mary, izgledalo je, da je v mrtvem kotu, a je s špičko nekako uspel streljati na bližnjo vratnico, žoga se je od le te odbila, presenetila Vodiška in se odkotalila še do desne vratnice, od tam pa v mrežo in Radinović se je z varovanci vnovič veselil. Zeleno-črni so se po vodstvu sprostili in zaigrali še bolje, razigrani Iharoš je iz igre mojstrsko vrgel Kirma, nato pa iz razdalje večje od trideset metrov sprožil in počistil pajčevino iz ljubljanskih vrat za pravi evrogol in vodstvo 3:0. Že minuto kasneje je sam proti vratom stekel Glavina, imel na nogi še četrti gol, a se je Vodišek izkazal in ostalo je »le« pri treh. Po kotu je streljal še Billong, ki so mu bili v napoto tudi soigralci in žoga je švignila mimo vrat. Rudar na zadnjih treh tekmah ni dosegel gola, tokrat pa je zgolj v prvem polčasu tri, a bi lahko še kakega več.  Gostujoči strateg Hadžić je imel v slačilnici bržkone kar precej za povedati.

Med odmorom je pod tuš pri gostih odšel Vukčević, vstopil pa je Abass. A to gostom ni pomagalo, že v prvi akciji je žogo obrambi ukradel Mary, nastreljal Vodiška, nato pa odbito žogo pospravil v mrežo in bilo je 4:0. Po slabi podaji BIllonga bi na drugi strani nekaj podobnega lahko izvedel Eleke, a slednji ni v takšni strelski formi kot domači napadalec in žoga je zletela mimo vrat. Je pa bil zato uspešen Abass, ki je po kombinaciji z Benkom omilil zaostanek in zadel vsaj en gol za goste. Tekma je v teh trenutkih bolj spominjala na kakšen hokej ali rokomet, saj se je skoraj vsaka akcija končala z golom. Blizu je bil tudi Eleke, ki je padel v kazenskem prostoru, a le dobil le karton za simuliranje. Na drugi strani je po podaji Glavine Iharoš v ugodnem položaju zgrešil celo žogo, Cretu pa je v protinapadu nastreljal Radana.

Zarifović je nato v enem od posredovanj žogo odbil na nogo Glavini, ta pa je nekoliko egoistično streljal in ostalo je pri 4:1. Isti igralec je zatem poskusil še z glavo, izkazal pa se je Vodišek. Vmes so zmaji kasneje zahtevali še eno enajstmetrovko, saj je žoga v roko zadela enega od domačih, a Vinčič tudi tokrat ni bil zainteresiran za kaj takega.  Proti koncu tekme se je igra umirila, saj so gostje očitno dojeli, da ne morejo več preobrniti izida. Glavina in Miškić sta streljala z razdalje, oba brez uspeha, razen tega pa so gledalci spremljali raztrgano igro na sredini. Tempo je v močnem dežju močno padel, Ljubljančani so poskušali na silo, a jim prav dosti ni uspevalo. Šele dobrih pet minut pred koncem so le izvedli nevarno akcijo, za strel po tleh se je odločil Miškić, žoga pa je končala v desnem spodnjem kotu vratarja Radana. To pa je bilo tudi vse, za kaj več gostje niso imeli ne časa ne moči. Rudar se je lahko na koncu razveselil visoke in zaslužene zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…