Včeraj dopoldne so s pripravami pričeli tudi pri Rudarju. Velenjski strateg Jernej Javornik je svoje varovancev zbral na igrišču Parkur in tako pričel z misijo, v kateri bodo knapi lovili prvoligaški obstanek. Trenutni položaj namreč ni rožnat, saj se Velenjčani nahajajo na predzadnjem, devetem mestu ligaške razpredelnice.


Igralski kader Rudarja, ki je jeseni s petimi zmagami in sedmimi remiji nabral 22 točk, vsaj za zdaj ostaja nespremenjen, Javornik je lahko računal na vse igralce. Kapetan Ivan Knezović je zaradi bolezni treniral po posebnem programu, nekaj težav z bolečinami je čutil zgolj Damjan Trifković, ki je po treningu spregovoril tudi za klubsko spletno stran. “Mesec odmora je prišel v pravem času, tudi zato, da prečistimo glave. Zdaj je naša glavna naloga, da čim bolje odigramo drugi del, da se povzpnemo po lestvici in verjamem, da nam bo to tudi uspelo. Smo blizu šestega mesta in s trdim delom med pripravami, tukaj ne bi smelo biti nobenega problema. Potrebno je dvigniti nivo, tudi igralci se moramo zavzeti, da bomo dobro odigrali. Prišli smo spočiti in pripravljeni na to nalogo. V poletnem prestopnem roku je prišlo veliko novih igralcev, tako da smo imeli premalo časa, da se vsi skupaj povežemo. Sedaj imamo čas, da to storimo. Imamo sposobnosti, imamo voljo,” je optimistično poudaril z 234 prvoligaškimi tekmami eden najizkušenejših članov Rudarja.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/nkrudar/videos/1209373972423778/?theater” width=”660″ height=”480″ onlyvideo=”1″]

V uspešno nadaljevanje državnega prvenstva pa verjame tudi Jernej Javornik, ki je nekaj pozitivnosti našel tudi v devetem mestu. “Definitivno nas čaka trdo delo, v naši igri bo potrebno popraviti kar nekaj stvari. Veseli nas, da so igralci zdravi in upam, da bo tako ostalo tudi do konca. V tem trenutku deveto mesto na lestvici ni slabo, če bi bili na šestem mesto s točko več, bi bilo to mazanje oči. Zavedamo se, da bo vsaka tekma kvalifikacijska. Potrebno bo vložiti veliko truda, da bomo to sezono pripeljali v mirne vode. Zagotovo pa sem optimist,” pravi dolgoletni nogometaš Rudarja, zdaj pa trener, ki se lahko trenutno pohvali z najdaljšim stažem v slovenskem prvenstvu. Pred dobrim tednom so minila tri leta od njegova imenovanja na velenjsko klop.

Velenjčani bodo prvo pripravljalno preizkušnjo odigrali že v soboto, v pripravljalnem obdobju pa se bodo knapi med drugim pomerili z Aluminijem, Gorico, Dobom, drugo ekipo zagrebškega Dinama, beograjskim Partizanom in Domžalami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…