Velenjčani niso uspeli nadgraditi nedeljskega skalpa Olimpije. Knapi so pred svojim gledalci znova prikazali slabo predstavo, izkupiček domačih zmag pa ostaja enak dvema, saj so se treh točk v Šaleški dolini razveselili Goričani, ki so bili skozi celotno tekmo podjetnejši tekmec in domov zasluženo odhajajo z zmago.


Gostje so dobro krenili v srečanje in bili za pogumen vstop hitro nagrajeni z zadetkom. V sedmi minuti je Radan s precej težavami posredoval po strelu Osujija, ki je meril v desni kot domačih vrat. Zgolj dve minuti kasneje pa so se Primorci veselili vodstva. Na vrhu kazenskega prostora si je žogo zaustavil Andrija Filipović, nato pa s strelom iz obrata zadel v levi spodnji kot velenjskega gola. Velenjčani so odgovorili v 15. minuti, ko pa Glavina v neposrednem dvoboju v bližini gola ni uspel premagati Sorčana, ki ga je na gol črti rešil Boben. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo precej manj vznemirljivo. Za Gorico sta poizkusila Kapić in Filipović, a bila nenatančna v zaključku, v kazenskem prostoru Gorice pa je bil v 38. minuti nevaren Lotrič, a tudi on ni uspel ogroziti vrat Sorčana. Primorci so bili nekoliko podjetnejši tudi v zaključnih minutah in tik pred zadnjim sodniškim žvižgom v prvem polčasu podvojili svojo prednost. Prosti strel s 17 metrov je izvedel Kapić, streljal po tleh, žoga je zadela Gregoriča in tudi s precej sreče končala za Radanovim hrbtom.

Gostje so kljub prednosti prvi zapretili tudi v drugem polčasu. V peti minuti nadaljevanja je z desne strani kazenskega prostora sprožil Filipović, a je Radan žogo izbil izpred svojega gola. Zimski novinec v zasedbi Gorice je bil nevaren tudi v 61. minuti, ko je z desne strani igrišča nevarno prodrl ob gol avt črti, a mu je nato ob bližnji vratnici zmanjkalo prostora za strel. Le minuto kasneje je v nevaren napad krenil John Mary. Robustni napadalec Rudarja se je v kazenskem prostoru Gorice boril z Bobnom in se hitro znašel na tleh, a s padcem ni prepričal sodnika Perića. Gostitelji so bili v drugem polčasu prvič nevarnejši v 70. minuti, a tudi Sorčan ni imel težav s krotenjem okroglega usnja, po tem ko je z glavo sprožil rezervist Bokalič, le nekaj sekund kasneje pa je domača vrata zgrešil Osuji. Srečanje je bilo dokončno odločeno v 74. minuti. Gostje so po odvzeti žogi na polovici Rudarja izpeljali hiter protinapad, ki ga je pričel Kapić, nadaljeval Burgić, ki je z globinsko podajo iskal Nagodeta, tega pa je v borbi za žogo podrl Radan. Perić je pokazal na belo točko, še tretjič to pomlad pa je najstrožjo kazen izkoristil Burgić in dosegel 11. zadetek sezone, sedmega z bele točke. V 78. minuti pa je Perić pokazal še na drugo belo točko, tokrat v korist Rudarja. Sorčan je po izletu iz vrat silovito trčil z Maryjem, ki je obležal na tleh. Strel z bele točke je izvedel Glavina in se z udarcem v levi kot veselil že 14. zadetka sezone. Nagode je imel po protinapadu v drugi minuti sodniškega dodatka novo priložnost, a se Radan ni pustil premagati in je žogo preusmeril v kot, kljub temu pa so se Goričani veselili zanesljive zmage.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…