Kot uvertura v večerni večni derbi bosta služili tudi tekmi v Domžalah in Velenju. Medtem ko bomo ob Kamniški Bistrici spremljali dvoboj repa lestvice, bodo Domžalčani gostovali v Šaleški dolini, pri Rudarju, ki z nespremenjeno ekipo spomladi napada četrto mesto in najverjetneje tudi zadnjo evropsko vozovnico.


Velenjska slačilnica z izjemo odhoda Mateja Eterovića in Borivoja Ristića, ki je nase “opozoril” predvsem v prvi četrtfinalni pokalni tekmi s Krko,  ni doživela bistvenih sprememb. Knapi se v pomlad podajajo z vsemi najmočnejšimi aduti, tudi Dominikom Glavino in Johnom Maryjem, ki sta se jeseni podpisala pod dve tretjini vseh zadetkov Rudarja. Hrvaško-kamerunski dvojec bo pomemben adut Rudarja tudi pod vodstvom novega trenerja Vanje Radinovića, ki je imel v pripravljalnem obdobju nekaj težav s poškodbami oziroma okrevanjem Leona Črnčiča, Anžeta Piška in Damjana Trifkovića, ki je v generalki proti Mariboru odigral zadnjih 20 minut.

“Smo v zaključku priprav, ki smo jih oddeli zelo dobro. Na pripravah v Medulinu smo odigrali nekaj prijateljskih tekem, na katerih rezultat ni štel, v nadaljevanju priprav v Velenju pa smo prikazali želeno igro, ki nam bo vodilo tudi v pomladanskem delu prvenstva. Dobro smo pripravljeni in pričakujemo, da v prvem krogu osvojimo vse tri točke. V soboto nas čaka tekma s kakovostno ekipo Domžal, vendar smo tudi mi kvalitetni in verjamem v ekipo, da lahko to tekmo dobimo,” pred obračunom z Domžalami poudarja Dominik Glavina, z desetimi zadetki prvi strelec prvenstva.

Foto: JurijKodrun.com

Vanja Radinović lahko v nadaljevanju prvenstva računa na praktično nespremenjeno ekipo, precej več rošad pa je doživela domžalska zasedba. Simon Rožman je po odličnih jesenskih predstavah izgubil prva klubska strelca, Slobodana Vuka in Marka Alvirja, poslovila pa sta se tudi Antonio Mance in Lucas Mario Horvat. Vodstvo domžalskega kluba je članskemu moštvu priključilo nekaj mladih upov, izkušnje pomlajeni ekipi pa je dodal Ivan Firer, ki se je v pripravah izkazal s šestimi zadetki. Ob Rogatčanu novinca v Rožmanovi vrsti predstavlja tudi Petar Franjić, Alen Ožbolt pa se je v Domžale vrnil po kaljenju v drugi ekipi dortmundske Borussie.

Ob kadrovskih spremembah ima Rožman pred današnjo tekmo tudi nekaj težav z odsotnostjo pomembnih adutov. Ob Juninhu in Kombiju je vnetje slepiča za nekaj časa od nogometnih zelenic oddaljilo Elvisa Bratanovića in Gabra Dobrovoljca , za nastop v Velenju sta vprašljiva tudi Žan Majer in Jure Balkovec. Rožman kljub težavam ne tarna: “Vsi igralci v kadru si zaslužijo rumeni dres in imajo naše popolno zaupanje, saj posedujejo veliko kakovosti in potenciala. Pred nami je naporna sezona, zgoščen ritem tekem pa bo zahteval vse igralce. Oni se tega zavedajo in zato izkoriščajo vsako najmanjšo priložnost za dokazovanje. Imajo popolno podporo kluba pri svojem osebnem razvoju. Z vidika ekipe pa imamo novo podobo, hierarhijo in ambicioznost. Zagotovo smo drugačni.”

Domžalčani so sicer dobili zadnje štiri medsebojne obračune, v Velenju pa so nazadnje klonili pred skorajda tremi leti, ko je dvakrat zadel Dalibor Radujko, zmago s 3:1 pa je potrdil Matej Podlogar. Za dodatno spodbudo nogometašem bo poskrbel tudi Veselin Vujović, selektor rokometne reprezentance, ki je pred tedni na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo, si bo tekmo ogledal v živo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…