Tilen Klemenčič in Žan Pelko sta s kranjskim Triglavom podpisala prvo profesionalno pogodbo. Pelko je s klubom podpisal dveletno pogodbo, medtem, ko Klemenčič v Kranju ostaja še eno leto dlje. Omenjena nogometaša sta v pretekli sezoni nosila pomemben delež v borbi kranjskega kluba za obstanek med prvoligaši.


Klemenčič, ki smo ga v uredništvu uvrstili tudi v najboljšo enajsterico pomladi po izboru SNP, je v minuli sezoni v dresu Gorenjcev odigral 25 tekem in kljub mladosti, šteje šele 17 let, večino tekem odigral na nivoju izkušenih branilcev. Tako kot Klemenčič, pa bo tudi Pelko pomemben adut trenerja Dušana Kosića. 22-letni vratar je v lanski sezoni med vratnicama stal na 27 tekmah. V treh prvoligaških sezonah je v dresu Kranjčanov zbral 60 nastopov, kar pomeni, da bo v prihodnji sezoni eden najizkušenejših v gorenjski ekipi, ki bo glede na lansko sezono znova doživela precej sprememb.

Kranjčani so se po koncu sezone razšli s šestimi nogometaši, vsi so klub zapustili brez plačila odškodnine, saj so bili brez profesionalnih pogodb ali pa se jim je ta iztekla. Domžalski strateg Stevan Mojsilović je v svoje vrste zvabil Anžeta Jelarja, Enis Đurković bo gole zabijal v dresu Olimpije, Dragan Ovčina se je odločil za odhod v Avstrijo, brata Aleš in Matej Poplatnik sta na lastno željo zapustila klub in trenutno trenirata v selekciji SPINS, izkušenemu Vladu Šmitu pa je potekla posoja. Triglavani so zaenkrat predstavili štiri novince, v orlovo gnezdo se je vrnil Bernard Stjepanović, Mustafo Nukića, Nejca Križaja in Matijo Bobna pa čaka premierna sezona dokazovanja med prvoligaši.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…