V Velenju že nekaj časa ne cvetijo rožice. Nova uprava, ki je poleti nasledila prejšnje vodstvo, se trudi, da bi velenjsko ladjo spravilo iz nevarnih voda, a vsaj v finančnem smislu za zdaj ne kaže najbolje. Zato pa optimistično v nadaljevanje sezone zrejo nogometaši, ki jim gre v pripravljalnem obdobju dobro od nog.


Knapi so odigrali že osem pripravljalnih srečanj in vknjižili šest zmag, večino resda nad slovenskimi drugoligaši, a so Aluminiju, Dravi, Radomljam in Zarici skupno zabili kar devetnajst zadetkov. Varovanci trenerja Jerneja Javornika so izgubili zgolj proti Rijeki Matjaža Keka, na Rujevici se je v velenjski mreži znašlo kar pet zadetkov, pred tedni pa so Mate Eterović, ki je v pripravljalnem obdobju dosegel že pet zadetkov, in soigralci na kolena spravili tudi Gorico. “V pripravljalnem obdobju delamo odlično, kar je vidno tudi iz rezultatov na prijateljskih tekmah. Če se bomo držali zadolžitev, ki nam jih daje trener, potem lahko pričakujemo svetlo pomlad,” je za klubsko spletno stran poudaril Klemen Bolha, ki je v nadaljevanju spregovoril še o svojem položaju na igrišču: “Ljubše mi je igrati v vezni liniji, ker sem veliko več v stiku z žogo in tudi bližje golu. Konec koncev je vloga veznega igralca moja matična pozicija. Tudi vloga srednjega branilca mi ni tuja, tam sem že odigral nekaj prvenstvenih tekem. Mogoče je vloga branilca celo manj zahtevna, vendar zelo odgovorna.”

Optimističen je tudi Mario Babić, ki je v novogoriškem Športnem parku odločil že omenjeni obračun z Gorico. Mlajši od bratov Babić pravi, da moštvo že nestrpno pričakuje nadaljevanje sezone: “Treniramo dobro, vzdušje v ekipi je odlično. Mislim, da smo dobro pripravljeni, nestrpno pričakujemo pričetek spomladanskega dela prvenstva in tekmo s Krškim!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…