Do zaključka letošnje izdaje državnega prvenstva so ostali le še štirje krogi. Naslov prvaka je že oddan, precej bolj pestro pa je v borbi za evropske vozovnice, saj se za tri vozovnice potegujejo štirje klubi. Ob Domžalah, Olimpiji, Gorici in Celju zadnje ni rekel še niti Koper, a usoda Primorcev zaradi težav z licenco še ni povsem jasna.


Štrene višjepostavljenim tekmecem pa lahko v končnici sezone mešajo tudi Velenjčani, kar so knapi nazadnje dokazali v nedeljo, ko so še tretjič to sezono vzeli mero Ljubljančanom. Rudar sicer nima več možnosti za preboj v Evropo, a bi lahko v Velenju zaslužili na drugačen način. Jasno, prva izvozna artikla sta Dominik Glavina in John Mary. Medtem ko je Hrvat, ki je v letos eksplodiral in igra v življenjski formi, za Nogomanio v začetku tedna že pojasnil, da bi razmislil o ponudbi Maribora in Olimpije, se za nigerijsko-kamerunskega napadalca zdi, da nogometne poti poleti ne bo več nadaljeval v Sloveniji.

V Šaleški dolini so z namenom, da se prebijejo v evropska tekmovanja, vroči železi zadržali že pozimi, ko so odbili ponudbe snubcev, zdaj pa Maryjev zastopnik Ognjen Karišik razkriva, da ima robustni napadalec ponudbe s številnih držav. Med snubci naj bi bili tudi nemški in francoski klubi, agent pa omenja še Turčijo, Kitajsko, Katar in Združene arabske emirate.

Že zdaj je jasno, da so slovenska igrišča v nogometno orbito poslala novega vročega napadalca, ob tem pa se lahko vprašamo, če bo nogometaš, ki je bil zadnji dve leti v novosadski Vojvodini na stranskem tiru, podrl rekord, ki ga je leta 2009 s prestopom v ruski Amkar postavil Edin Junuzović. Tedaj naj bi Velenjčani zaslužili kar 1,3 milijona evrov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…