Zavrčani drugo leto zapored sodelujejo na turnirju Istria Winter Cup, ki ga gostita Umag in Novigrad. Letos so se jim v Istri pridružili tudi nogometaši ljubljanske Ilirije, oba slovenska kluba pa se bosta srečala že v skupinskem delu tekmovanja.


Haložani so se za uvod pomerili z banjaluškim Borcem, šestouvrščenim moštvo državnega prvenstva Bosne in Hercegovine, in ga ugnali z izidom 2:1. Pod oba zadetka se je znova podpisal Tomislav Kiš, ki je v prvem polčasu Zavrč povedel v vodstvo, v nadaljevanju tekme pa prednost še podvojil. Obetavni napadalec, ki ga je Zavrču posodil splitski Hajduk, se je tako v pripravljalnem obdobju veselil že šestih zadetkov in bo očitno spomladi prva moč završkega napada. Banjalučani so šest minut pred koncem srečanja sicer znižali zaostanek, a jim kaj več od tega v zaključku tekme ni uspelo.

Ilirijani so turnir odprli s porazom, a so se srbskemu prvoligašu Novemu Pazarju, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanske Olimpije Milorad Kosanović, v prvem polčasu dobro upirali, saj se je ta končal brez zadetkov. V nadaljevanju je klub iz Sandžaka v mrežo drugouvrščene ekipe 3. SNL center pospravil dve žogi in prišel do zmage.

Slovenska kluba se bosta med seboj udarila v ponedeljek popoldne, ob 13. uri, Zavrčani pa se bodo nato odpravili domov, v četrtek pa znova odpotovali v Istro, saj jih ob 15. uri čaka še obračun z Novim Pazarjem.

ZAVRČ 2:1 BORAC BANJA LUKA
Kiš (2x)

ILIRIJA EXTRA LUX 0:2 NOVI PAZAR

Foto: Istria Winter Cup
Foto: Istria Winter Cup
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…