Zavrčani drugo leto zapored sodelujejo na turnirju Istria Winter Cup, ki ga gostita Umag in Novigrad. Letos so se jim v Istri pridružili tudi nogometaši ljubljanske Ilirije, oba slovenska kluba pa se bosta srečala že v skupinskem delu tekmovanja.


Haložani so se za uvod pomerili z banjaluškim Borcem, šestouvrščenim moštvo državnega prvenstva Bosne in Hercegovine, in ga ugnali z izidom 2:1. Pod oba zadetka se je znova podpisal Tomislav Kiš, ki je v prvem polčasu Zavrč povedel v vodstvo, v nadaljevanju tekme pa prednost še podvojil. Obetavni napadalec, ki ga je Zavrču posodil splitski Hajduk, se je tako v pripravljalnem obdobju veselil že šestih zadetkov in bo očitno spomladi prva moč završkega napada. Banjalučani so šest minut pred koncem srečanja sicer znižali zaostanek, a jim kaj več od tega v zaključku tekme ni uspelo.

Ilirijani so turnir odprli s porazom, a so se srbskemu prvoligašu Novemu Pazarju, ki ga vodi nekdanji trener ljubljanske Olimpije Milorad Kosanović, v prvem polčasu dobro upirali, saj se je ta končal brez zadetkov. V nadaljevanju je klub iz Sandžaka v mrežo drugouvrščene ekipe 3. SNL center pospravil dve žogi in prišel do zmage.

Slovenska kluba se bosta med seboj udarila v ponedeljek popoldne, ob 13. uri, Zavrčani pa se bodo nato odpravili domov, v četrtek pa znova odpotovali v Istro, saj jih ob 15. uri čaka še obračun z Novim Pazarjem.

ZAVRČ 2:1 BORAC BANJA LUKA
Kiš (2x)

ILIRIJA EXTRA LUX 0:2 NOVI PAZAR

Foto: Istria Winter Cup
Foto: Istria Winter Cup
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…