Ljubljančani so si s točko v dvoboju s Koprom tudi v teoriji priigrali uvrstitev v evropska tekmovanja. Poleti bodo zmaji nastopali v kvalifikacijah za evropsko ligo, vozovnico pa je z zadetkom v domači mreži potrdil Kingsley Boateng, ki se je veselil še drugič v treh dneh.


Kljub zadetku nekdanji mladi reprezentant Italije ni bil povsem zadovoljen z razpletom srečanja. “Po doseženem zadetku smo se preveč sprostili. Morali bi igrati naprej in se ne bati. Prišel je trenutek nezbranosti, po katerem smo prejeli zadetek in osvojili zgolj točko,” je po šestem prvoligaškem nastopu in vrnitvi po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe, ki jo je marca staknil prav v tekmi s Koprom, dejal v Gani rojeni nogometaš.

Bivši up Milana, ki je pred selitvijo v Ljubljano nosil dres italijanskega drugoligaša Barija, je imel v končnici včerajšnjega srečanja možnost, da svojemu moštvu priigra tudi zmago. V drugem poskusu je Boateng meril nekoliko manj natančno kot pri zadetku, ko je sprejel odlično podajo Cretuja s sredine igrišča. “Moral bi streljati boljše, moral bi zadeti okvir gola. Žalosten sem, da sem zgrešil, a upam, da bom že naslednjič zadel,” poudarja 23-letnik.

Boateng je v zadnjih dveh tekmah opozoril nase, po novem zadetku pa dodaja, da se v taboru Olimpije vsak dan počuti vse bolje: “Vsak dan se počutim boljše in vesel sem, da sem spet zadel. Na žalost nismo osvojili vseh treh točk, sem pa vesel zadetka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…