Premešana enajsterica Maribora v dvoboju s poletno zasedbo Aluminija ni imela možnosti. Kidričani so se še drugič to sezono razveselili odmevnega skalpa in Mariborčanom zadali šele četrti poraz sezone. Sosedski dvoboj je bil odločen že v prvem polčasu, ko so domači vodili že s 3:0. Po hitrih napadih je dvakrat zadel Vedran Mesec, visoko prednost pa je potrdil Blaž Kramer. V izdihljajih srečanja je poraz vijolic omilil Dino Hotić, Aluminij pa se je z zmago vrnil na osmo mesto.


V prvi polovici polčasa nismo videli veliko dobrega nogometa, še manj pa je bilo priložnosti. Mariborčani so imeli žogo več v svoji posesti, a si niso uspeli pripraviti resnejše priložnosti. Z nenatančnim udarcem sta postregla zgolj Bohar in Tavares, ki pa sta okroglo usnje poslala daleč mimo gola. So pa bili nevarnejši Kidričani, ki so potrpežljivo čakali na protinapade, preko katerih so nekajkrat ogrozili vrata Matka Obradović. Dino Hotić in debitant Žan Karničnik, ki sta zaigrala na bočnih pozicijah, sta imela s hitronogimi nogometaši Aluminija precej težav. In prav ob obeh stranskih črtah so Kidričani odigrali največ napadov in v 18. minuti na takšen način tudi povedli. Po levi strani igrišča je krenil Milan Kocić, podal pred gol, žogo pa je, po tem ko je švignila mimo nekaj nog, v mrežo pospravil Vedran Mesec. Ko se je že zdelo, da bo Aluminij na odmor odšel z minimalno prednostjo, so domači v izdihljajih polčasa povišali svojo prednost. In ne zgolj z enim zadetkom, temveč kar dvema. Oba sta padla po prodoru ob levi stranski črti. V 42. minuti je Hotiću pobegnil Kramer, nato pa z imenitno podajo zaposlil Mesca, ki jo je osamljen pred golom žogo poslal za hrbet Obradovića. Zgolj dve minuti kasneje podobna akcija in še tretji gol v mreži Aluminija. Tokrat je gostom pobegnil Jakšić, z desetih metrov pa je v polno meril Kramer.

Darko Milanič, ki je med odmorom v družbi Zlatka Zahoviča ostal pred gostujočo slačilnico, je pred nadaljevanjem srečanja v igro poslal Aleksa Pihlerja in debitanta Luko Uskokovića, a to ni pretirano vplivalo na razplet dvoboja. Gostje si z izjemo poskusa Šulerja, ki pa je po kotu z glavo meril mimo gola. Nevarnejši so bili Kidričani, ki so bili v 66. minuti blizu zadetka, a je Žigi Škofleku veselje preprečil prečnik in ostalo je izidu 3:0. V prijetnem vremenu je okrog 1.500 gledalcev zaman čakalo na več priložnosti, a so v 87. minuti kljub vsemu dočakali na novo mojstrovino. Pod njo se je podpisal Dino Hotić, ki je ponovil včerajšnjo mojstrovino Danijela Miškića in po udarcu z 20 metrov zadel v zgornji desni kot domačih vrat. V zaključku srečanja je imel priložnost za četrti zadetek še Žiga Škoflek, a je po diagonalnem strelu meril za las mimo leve vratnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…