Maribor bo v zaključku prvenstva krenil v lov na rekordno prednost pred prvim zasledovalcem, po potrjenem naslovu državnega prvaka poudarjajo v Ljudskem vrtu. Vijoličasti lovijo lasten dosežek iz sezone 2011/12, ko je Olimpija za večnim tekmecem zaostala za ogromnih 20 točk.


Olimpija, ki se je po včerajšnji zmagi v obračunu z Domžalami vrnila na drugo mesto, za Mariborčani zaostaja za 13 točk, Štajerci lahko v točkovno bero dodajo še štiri zmage. Prvo bodo lovili danes popoldne, ko bodo gostovali v bližnjem Kidričevem. Darko Milanič je že pred dnevi razkril, da bo v končnici prvenstva nekoliko premešal karte v začetni enajsterici, saj bo v boj z Aluminij poslal dokaj premešano zasedbo. Na kidričevski zelenici danes zagotovo ne bo Kabhe, Palčiča, Šmeja, Vilerja, Vršiča, Zahovića in tudi Handanovića, ki ga bo v zadnjih štirih tekmah sezone zamenjal Matko Obradović. Ob njem bo mesto v začetni enajsterici dočakal tudi Valon Ahmedi, nove obraze gre pričakovati tudi na obeh bočnih položajih. Za levo stran ob Hotiću konkurira Luka Uskoković, za položaj desnega bočnega branilca pa lahko Milanič izbira med Mertljem in Žanom Karničnikom, članom B ekipe, minutaža pa se obeta tudi Bajdetu.

“Situacije, razumljivo, ne moremo primerjati s prejšnjimi tekmami. Ozračje je bolj sproščeno, seveda pa to ne pomeni, da smo že na dopustu ali z mislimi pri naslednji sezoni. Vse bomo storili, da bi zbirali točke tudi v prihodnjih tekmah in odšli z igrišča zadovoljni. Razlogov je dovolj. Pred nami so še štiri preizkušnje, med katerimi so tri proti ekipam, ki imajo tekmovalne cilje. Dve se borita za obstanek, ena za uvrstitev v evropsko pokalno tekmovanje. Naš cilj smo uresničili, tekmeci jih še niso in tudi zaradi tega moramo biti najboljši, kar je mogoče. Ob tem pa nas zelo zanimajo tudi odgovori na vprašanja, kakšen bo odziv igralcev, ki so vmes manj igrali in bodo zdaj dobili priložnost,” poudarja mariborski strateg, ki ob tem opozarja na napadalce Aluminija in izpostavlja tudi njihovo fizično moč.

Maribor bo kljub premešani zasedbi v tekmo krenil v vlogi favorita, a imajo svoje načrte tudi v domačem taboru. Kidričani, ki bodo v boj s prevetreno enajsterico krenili brez ganskega vezista Mensaha, so se po sobotnem presenečenju Krčanov v Celju vrnili na deveto mesto lestvice, ki se mu v taboru rdečih želijo izogniti. “Ne želimo biti deveti in tudi iz nedeljske tekme želimo iztržiti pozitiven rezultat. Sam menim, da bodo Mariborčani igrali v mešani postavi in tu vidim našo priložnost,” poudarja bočni branilec Nemanja Jakšić, ki ga nekatere govorice povezujejo tudi z Mariborom. Srb, še lani član završkega moštva, ob tem ni pozabil čestitati novopečenemu prvaku. Kako bo potrjeni naslov vplival na sam potek srečanja, robustni nogometaš ni želel ugibati: “Najprej bi Mariboru čestitali za osvojeni naslov. Pri vprašanju, kako bo to vplivalo na tekmo, ki je pred nami, pa se mnenja razlikujejo.”

Čeprav vremenska napoved ni najbolj ugodna, gre kljub vsemu pričakovati lep obisk, gledalce pa pod novo tribuno vabi tudi Jakšić, ki želi s soigralci ponoviti jesenska dosežka rdečih: “Ob tej priložnosti vabimo gledalce, da pridejo v čim večjem številu. Pred nami je dobra tekma in upamo na poln stadion.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…