Domžalčani so, potem ko so v uvodnih dveh spomladanskih krogih proti Rudarju in Zavrču osvojili zgolj točko, minulo soboto pred domačimi gledalci ugnali novomeško Krko. Rumeno-modre, ki so do treh točk prišli po dveh enajstmetrovkah Matica Črnica, nova preizkušnja čaka v nedeljo, ko bodo v zadnji tekmi 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije gostovali na koprski Bonifiki.


“Koper je bil vedno težak nasprotnik. Gre za izkušeno ekipo, ki bo poizkušala čim prej nadoknaditi izgubljene točke. To bo težka tekma, saj se zavedamo, da je Koper kvaliteten nasprotnik, čeprav lestvica tega ne kaže. Dali bomo vse od sebe in poizkušali z novimi tremi točkami nadgraditi zmago proti Krki,” je za klubsko spletno stran uvodoma dejal Kenan Horić. Visokorasli branilec se ne želi ozirati na težave nasprotnika, pri katerem zaradi prepovedi igranja ne bodo nastopili kar štirje nogometaši, Ante Tomić, Mitja Lotrič, Denis Šme in Matej Pučko. Branilec iz bosansko-hercegovske Zenice mora namreč paziti tudi na lastne težave s kartoni, saj je v letošnji sezoni porumenel že sedemkrat, zaradi česar je nazadnje počival prav na gostovanju v Zavrču, kjer so Domžalčani izgubili. 24-letni nogometaš je precej kartonov nabiral že v v dresu matičnega Čelika, v Sloveniji pa sodniki še nekoliko hitreje potegnejo po kartonih, kar mora, kot poudarja tudi sam, v bodoče upoštevati pri doziranju agresivnosti v dvobojih: “Veliko rumenih kartonov se je že nabralo in to mi povzroča težave. Iz bosanske lige sem vajen bolj trde igre in potrebno bo nekoliko stopiti s plina. V Sloveniji se igra drugačen nogomet in sodniki se zelo hitro odločajo za rumene kartone. Znašel sem se v težavah in sedaj moram biti v dvobojih nekoliko bolj pazljiv. Upam, da bom našel pravo razmerje med agresivnostjo in učinkovitostjo v dvobojih. Seveda pa to ne pomeni, da se bom za ceno kartona izmikal dvobojem in težkim položajem.”

Čeprav so Domžalčani v minulem krogu prišli do zmage in treh točk, še vedno škripa pri realizaciji. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so zadnji zadetek iz igre dosegli v 19. krogu državnega prvenstva, ko so gostovali v Novi Gorici, strelska suša pa tako traja že 384 minut. V zadnjih dneh so varovanci 32-letnega stratega precej pozornosti namenili prav igri v napadu, Horić pa pravi, da z novimi soigralci potrebujejo še nekaj časa za uigravanje: “V tem tednu smo veliko vadili igro v napadu. Potrebujemo še nekaj časa, da se do potankosti uigramo z novinci. Pozimi nas je zapustilo nekaj igralcev, ki so bili v fazi napada zelo pomembni za našo ekipo. Iz tekme v tekmo bomo boljši in veselim se že naslednjih izzivov. Prvi je seveda že v nedeljo proti Kopru.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…