Podobno kot Koprčani in Mariborčani, so se prve zmage v nadaljevanju sezone v tretjem poizkusu veselili tudi Domžalčani. Četa trenerja Luke Elsnerja je že v petkovem večeru slavila sploh prvo zmago v završkem Športnem parku. Zmaga je bila toliko več vredna tudi zaradi dejstva, ker so gostje zaigrali v močno zdesetkani zasedbi, zaradi prepovedi igranja, poškodb, predvsem pa bolezni je manjkala kar sedmerica nogometašev.


Alvaro Brachi, Matic Črnic, Lucas Mario Horvat, Žan Majer, Dejan Trajkovski, Amedej Vetrih in Darko Zec bi srečanje skoraj zagotovo pričeli v začetni enajsterici Elsnerja, ki pa je bil prisiljen pošteno premešati zasedbo, ki je obračun z Zavrčem pričela od prve minute. Marko Alvir, Senad Jarović in Jan Repas so v državnem prvenstvu prvič zaigrali od uvodnega sodniškega žvižga. Med standardnimi igralci je bil eden redkih na igrišču Kenan Horić, ki je zaradi bolezni Zeca nosil tudi kapetanski trak. Bosansko-hercegovski branilec je bil vloge kapetana navajen že pri zeniškem Čeliku, po tekmi pa je kot kapetan pohvalil tudi mlade soigralce. “Fantje so pokazali, da na njih lahko računamo. Vsi so na igrišču dali vse od sebe. Prvič smo zaigrali v takšni postavi in veseli me, da je mlajši del ekipe dokazal, da se lahko nanj zanesemo tudi v nadaljevanju prvenstva. Odigrali so odlično tekmo in s ponosom sem bil kapetan tokratne ekipe Domžal,” je za klubsko spletno stran dejal petindvajsetletni nogometaš, ki je v nadaljevanju priznal, da je bilo zaradi točke v uvodnih dveh tekmah nadaljevanja sezone že čutiti nekaj pritiska: “Zaradi slabega začetka spomladanskega dela sezone je bilo pred gostovanjem v Zavrču čutiti pritisk, a to ni nič novega. Kdor ne more delovati pod pritiskom, se z nogometom in športom na splošno ne more poklicno ukvarjati. Dokazali smo, da nam pritisk ne pride do živega. Odigrali smo bojevniško tekmo in na igrišču pustili srce. Zmage sem izredno vesel.”

V soboto čaka Domžalčane novo zasedbo, rumeni gostujejo pri Celjanih, ki so neporaženi že devet krogov. “O lestvici ne razmišljamo. Gremo iz tekme v tekmo in naslednji nasprotnik je Celje. V tem tednu se moramo dobro spočiti in pozdraviti, hkrati pa vse sile usmeriti v dosego zastavljenega cilja. To je uvrstitev v Evropo in prepričan sem, da ga bomo dosegli,” je optimistično zaključil eden najboljših branilcev slovenskega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…