V domžalskem klubu že nekaj dni odštevajo ure do nocojšnje preizkušnje v domačem Športnem parku. V sklopu prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo se bodo varovanci trenerja Luke Elsnerja pomerili z andorskim Lusitanosom.


Za razliko od minulih treh poskusov, ko so Domžalčani izpadli po dvobojih s Splitom, Astro in Čukaričkim, je bil žreb domžalskemu moštvu nekoliko bolj naklonjen, saj je tretja ekipa slovenskega prvenstva v obračunu z andorskim podprvakom v vlogi izrazitega favorita. A podobno kot trener Elsner, tudi Kenan Horić opozarja, da je potrebno ostati previden in osredotočen: “Komaj čakamo tekmo in smo maksimalno pripravljeni na prvi tekmovalni izziv v sezoni. Priprave so končane in opravili smo jih zelo dobro. Strokovno vodstvo nam je predstavilo nasprotnika in povsem jasno je, da ni prostora za podcenjevanje. Če bomo tekmecu pustili preveč prostora, ima dovolj kvalitete, da nas rani. V dvoboj moramo kreniti maksimalno resno. Prepričan sem, da bomo uspešni.”

Kapetan domžalskega moštva je lahko zadovoljen z igrami v pripravljalnem obdobju, saj so Domžalčani ob remiju s Celjem premagali Škendijo, Radomlje in Slobodo. V mrežo bosansko-hercegovskega podprvaka so rumeni zabili kar šest zadetkov in tako potrdili tudi dobro formo v fazi napada. “S formo smo zadovoljni in zadnji prijateljski tekmi sta nam dodobra dvignili samozavest, kar pa ne pomeni, da se lahko sprostimo. Pred nami je evropska tekma, ki je nikakor ne moremo primerjati s pripravljalnimi obračuni. Iz lanske izkušnje se lahko veliko naučimo. Na domačem igrišču moramo slaviti z dvema ali tremi goli razlike in hkrati ohraniti mrežo nedotaknjeno. Zavedamo se, da so Andorci na svojem igrišču neugoden tekmec,” znova opozarja Horić.

Domžalčani bodo v srečanje, ki se bo ob Kamniški Bistrici pričelo ob 20. uri, zagotovo krenili brez Amedeja Vetriha, ki zaradi prepovedi igranja nima pravice nastopa na obeh tekmah prvega predkroga evropske lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Luka Baš nov vratar Radomelj

Naša elitna liga se bo sredi meseca podila za žogo v prvem krogu. Klubi si ponavadi že pre…