Maribor, Olimpija, Domžale in Celje bodo jutri izvedeli imena nasprotnikov v kvalifikacijah za Ligo prvakov oziroma Ligo Europa. V švicarskem Nyonu bodo ob 12. uri pričeli z žrebom prvega in drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, uro kasneje pa sledi še žreb prvega in drugega kroga kvalifikacij za Ligo Europa.


Mariborčani so si z novim državnim naslovom zagotovili nastop v drugem krogu kvalifikacij, kjer so rangirani v skupino nosilcev. UEFA vsako leto nekaj ur pred žrebom objavi skupine s petimi nosilci in nenosilci, ki so ponavadi določeni po geografskem ključu, tako se lahko tudi v letošnjih kvalifikacijah zgodi, da Mariborčani dobijo koga od starih znancev. Če se malce poigramo z imeni nasprotnikov, so glede na geografsko razdelitev najverjetnejša naslednja imena Ludogorets (Bolgarija), Želježničar (BiH), Györ (Madžarska), Vardar (Makedonija), Skënderbeu (Albanija), Sutjeska Nikšić (Črna Gora), Fola Esch (Luksemburg). Če se bo UEFA odločila za drugačno delitev ekip pa so med možnimi nasprotniki Maribora še Daugava (Latvija), Kalju Nomme (Estonija), Shakhter Karagandy (Kazahstan), Hafnarfjördur (Islandija) Streymur (Ferski otoki), Sligo Rovers (Irska) Cliftonville (Severna Irska), TNS (Wales) in Birkirkara (Malta).

Domžalčani in Celjani bodo z nastopi v kvalifikacijah pričeli že v prvem krogu, medtem, ko bo Olimpija kot drugouvrščena ekipa prvenstva začela kvalifikacije v drugem krogu, vsa tri moštva pa bodo imela pred žrebom status nenosilcev. Domžalčani so glede na indeks točk zgrešili le eno mesto, da bi imeli v žrebu status nosilcev. V prvem krogu kvalifikacij bo sodelovalo kar 76 ekip, 38 zmagovalcev pa se bo prebilo v drugi krog, kjer na nasprotnika že čaka 42 moštev, med njimi tudi Olimpija.

Tudi v kvalifikacij za Ligo Europa UEFA ekipe razdeli glede na geografski ključ, a glede na število sodelujočih ekip je težko karkoli domnevati. Mura in Celje sta v prejšnji sezoni tako v prvem krogu kvalifikacij dobila nasprotnika iz Azerbajdžana in Moldavije, Olimpija, ki je imela status nosilca pa je v prvem krogu potovala v Luksemburg.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…