Danes po 13. uri bo jasno, s kom se bodo Mariborčani pomerili v prvem krogu izločilnih bojev Evropske lige. Na sedežu evropske nogometne zveze, v švicarskem Nyonu bodo najprej izžrebali pare prvega kroga izločilnih bojev, kamor se je uvrstilo 32 ekip, nato pa bo sledil še žreb drugega kroga, v katerega se bo uvrstilo šestnajst zmagovalcev prvega kroga.


V bobnu bo prvič zastopano tudi ime slovenskega kluba, vijoličasti so z drugim mestom v skupini D poskrbeli za zgodovinski dosežek in se prebili v spomladanski del tekmovanja. Maribor je bil kot drugouvrščena ekipa skupine D uvrščen v boben nenosilcev, zato se je že izognil imenom kot so Juventus, Porto, Ajax, Lazio, Betis, Dinamo Kijev, Viktoria, Anži in drugim uglednim klubom evropskega nogometa. Med možnimi nasprotniki vijoličastih so Valencia, Tottenham, Fiorentina, Napoli, Benfica, Šahtjor, Basel, Sevilla, Ludogorets, Trabzonspor, Genk, Lyon, Eintracht, Salzburg in AZ Alkmaar, nekateri med njimi so se v preteklosti že spoznali z Ljudskim vrtom, spet drugi pa so tako ali drugače povezani s slovenskim nogometom.

“Že ob skupinskem delu je jasno, da so vsi nasprotniki kakovostni. Tisti, ki so napredovali, pa imajo še dodatno dimenzijo. Kdor se iz skupine uvrsti v izločilne boje, je zasluženo na tem mestu. Vse ekipe so zelo resne, iz različnih držav, različnih slogov igre. V takšni konkurenci ni želja, ponosni smo, da zastopamo Slovenijo tudi v tem rangu tekmovanja. Če bi lahko izbiral, bi si morda bolj kot druge ekipe želel Genk. Sicer pa se ne glede na nasprotnika obetata zelo zanimivi tekmi. Ne smemo pozabiti, da ne bo lahko niti ekipi, ki ji bo žreb namenil nas. Ne glede na to, kdo bo na drugi strani, bomo šli v nove evropske boje z zmagovalno miselnostjo, brez strahu,” pa je današnji žreb za spletno stran mariborskega kluba pokomentiral eden od tvorcev novega zgodovinskega uspeha, strateg vijoličaste čete, Ante Šimundža.

Že sedaj je jasno, da bodo Mariborčani prvo srečanje, 20. februarja prihodnje leto, odigrali pred domačo publiko, odgovor o potniku med šestnajst najboljših ekip pa bo znan teden dni kasneje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…