Včerajšnji poraz s Celjem, ki je Ljubljančane močno oddaljil od boja za najvišja tri mesta v državnem prvenstvu, je bil usoden za Darka Karapetrovića, ki je od danes naprej nekdanji trener Olimpije. Zmaje bo na zadnjih dveh tekmah letošnje sezone vodil dosedanji pomočnik Aleksandar Radosavljević.


“Glede na slabše rezultate v spomladanskem delu prvenstva in ob dejstvu, da se skozi ligaško tekmovanje ne moremo več prebiti na mesta, ki neposredno vodijo v evropske kvalifikacije v naslednji sezoni, smo se v vodstvu kluba odločili za zamenjavo na trenerskem stolčku. Klub se ob tej priložnosti zahvaljuje dosedanjemu trenerju Darku Karapetroviću za vse, kar je storil v vsem tem času, ki ga je prebil v zeleno-beli družini. V nadaljevanju njegove trenerske poti pa mu želimo vse najboljše,” je odločitev za zamenjavo trenerja pojasnil Milenko Ačimović, športni direktor Olimpije. Kot je znano, se bodo zmaji v zadnjih dveh tekmah državnega prvenstva težko prebili do tretjega mesta, zato bodo v sredo pesti stiskali za Celjane, saj v primeru celjskega pokalnega slavja v evropska tekmovanja vodi tudi četrto mesto na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Zeleno-bele bo v tekmah z Zavrčem in Domžalami vodil dosedanji pomočnik Radosavljević, odločitev o novem trenerju pa bo padla po koncu sezone: “Aleksandar Radosavljević dobro pozna razmere v moštvu, zato je njegovo imenovanje za naslednika Darka Karapetrovića popolnoma logična poteza kluba. Preostali dve srečanji bo vodil v vlogi glavnega trenerja, po koncu državnega prvenstva pa bo čas za temeljit razmislek in odločitev, s kom in kako v priprave za novo tekmovalno sezono.”

Ob tem velja omeniti, da si je včerajšnji obračun z grofi v Stožicah ogledal tudi legendarni Miroslav Ćiro Blažević. 80-letni strokovnjak je trenutno brez službe, v Sloveniji pa je v preteklosti že deloval, leta 2003 je nekaj časa vodil Muro in tedaj v pokrajini ob reki Muri povzročil pravo evforijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…