Ljubljančani so v sobotnem večeru še tretjič v sezoni ugnali ekipo Zavrča, ki na stoženski zelenici tudi v četrtem poizkusu ni uspela osvojiti niti točke. Nogometaši Olimpije so si s pomembno zmago pred najbližjimi zasledovalci, to so ravno Haložani, znova priigrali osem točk prednosti, pred sredinim derbijem z Mariborom pa je bila zmaga dobrodošla tudi s psihološkega vidika.


“Fantje so v zelo pomembnem trenutku prikazali zelo dobro igro, tako da je naša zmaga popolnoma zaslužena. Še bolj pa me veseli dejstvo, da so vsi, od prvega pa do zadnjega, pokazali pravi karakter. Čeprav je bil pritisk pred tekmo velik, saj je prišla v poštev le zmaga, so fantje reagirali v skladu s pričakovanji in jasno željo po novih treh točkah,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal trener Darko Karapetrović, ki je v skladu z napovedmi v drugem polčasu v igro poslal tudi Andraža Šporarja. Mladi napadalec zeleno-belih je bil dober mesec svoje soigralce prisiljen spremljati s tribune, po poškodbi stegenske mišice pa se je na igrišča vrnil ravno pred obračunom z Mariborom. Karapetrović je Šporarjeve vrnitve izjemno vesel: “Nedvomno je Andraž v nadaljevanju srečanja vnesel nekaj svežine in nevarnosti za nasprotnikova vrata. Navsezadnje je bil nad njim storjen prekršek za prosti strel, iz katerega je padel prekrasen zadetek Mihe Zajca. Še ena sladka skrb več, s katero se bom moral ubadati v naslednjih nekaj dneh do derbija. Za trenerja je vedno bolje, da ga od viška boli glava, ne pa od primanjkljaja.”

Ljubljanski strateg se je po zmagi nad Zavrčani dotaknil tudi neodločenega izida Maribora in Krke, zaradi katerega bodo Štajerci v sredo po mnenju 39-letnega strokovnjaka le še bolj motivirani: “Mene osebno neodločen izid Maribora s Krko ne more pretentati. Sedaj bodo še bolj ‘nabrušeni’ in motivirani, da se dokažejo v dvoboju z največjim tekmecem. Mi smo po dolgem času zdravi in komaj čakamo prihajajoči derbi, ki bi lahko ponudil podobno všečno igro kot oktobra lani, ko smo v Ljudskem vrtu videli kar šest zadetkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…