Medtem ko so Mariborčani včeraj že pričeli s pripravami na spomladanski del letošnje sezone, bodo pri večnih rivalih Ljubljančanih ledino zaorali čez dva dni, v četrtek, ko bo tudi Darko Karapetrović zbral svojo četo nogometašev.


Ljubljančani se bodo na nadaljevanje sezone sprva tri tedne pripravljali v domačem okolju, med 27. januarjem in 6. februarjem pa bodo bivali v turški Antalyji. Pod turškim nebom bodo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi, pomerili se bodo z graškim Sturmom in beograjsko Crveno zvezdo, dan po povratku s Turčije pa sledi še gostovanje v avstrijski prestolnici, saj se bodo zmaji pomerili z dunajsko Austrio, nekdanjim klubom športnega direktorja Milenka Ačimovića. Slednjega v januarskem prestopnem roku čaka še precej dela, vmes pa bodo nogometaši prelili še veliko znoja, saj tudi trener Karapetrović napoveduje peklensko pripravljalno obdobje: “Vsaka tekma bo za nas izjemnega pomena. Bojevali se bomo za najvišja mesta, kar mora biti cilj Olimpije pred vsako sezono. Jasno, vedno so možna presenečenja, tako pozitivna kot negativna, a mi imamo začrtano pot, po kateri želimo priti do uspešnega zaključka. Upam, da so se fantje uspeli dobro spočiti, od četrtkovega zbora pa pričakujem, da pridejo s solidno podlago, saj jih čaka peklensko pripravljalno obdobje.”

“Kar je bilo, je bilo. Zanima nas zgolj pogled v prihodnost, ki je po mojem skromnem mnenju obetajoča. Imamo kar nekaj razlogov za optimizem in vero v še uspešnejši spomladanski del sezone,” je v pogovoru za klubsko spletno stran še dejal 38-letni strateg zeleno-belih, ki bodo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije krenili s četrtega mesta. Že takoj v uvodni preizkušnji, 21. februarja, pa Ljubljančane čaka obračun z večnimi rivali iz Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…