Medtem ko so Mariborčani včeraj že pričeli s pripravami na spomladanski del letošnje sezone, bodo pri večnih rivalih Ljubljančanih ledino zaorali čez dva dni, v četrtek, ko bo tudi Darko Karapetrović zbral svojo četo nogometašev.


Ljubljančani se bodo na nadaljevanje sezone sprva tri tedne pripravljali v domačem okolju, med 27. januarjem in 6. februarjem pa bodo bivali v turški Antalyji. Pod turškim nebom bodo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi, pomerili se bodo z graškim Sturmom in beograjsko Crveno zvezdo, dan po povratku s Turčije pa sledi še gostovanje v avstrijski prestolnici, saj se bodo zmaji pomerili z dunajsko Austrio, nekdanjim klubom športnega direktorja Milenka Ačimovića. Slednjega v januarskem prestopnem roku čaka še precej dela, vmes pa bodo nogometaši prelili še veliko znoja, saj tudi trener Karapetrović napoveduje peklensko pripravljalno obdobje: “Vsaka tekma bo za nas izjemnega pomena. Bojevali se bomo za najvišja mesta, kar mora biti cilj Olimpije pred vsako sezono. Jasno, vedno so možna presenečenja, tako pozitivna kot negativna, a mi imamo začrtano pot, po kateri želimo priti do uspešnega zaključka. Upam, da so se fantje uspeli dobro spočiti, od četrtkovega zbora pa pričakujem, da pridejo s solidno podlago, saj jih čaka peklensko pripravljalno obdobje.”

“Kar je bilo, je bilo. Zanima nas zgolj pogled v prihodnost, ki je po mojem skromnem mnenju obetajoča. Imamo kar nekaj razlogov za optimizem in vero v še uspešnejši spomladanski del sezone,” je v pogovoru za klubsko spletno stran še dejal 38-letni strateg zeleno-belih, ki bodo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije krenili s četrtega mesta. Že takoj v uvodni preizkušnji, 21. februarja, pa Ljubljančane čaka obračun z večnimi rivali iz Maribora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

PCT pogoj “odgnal” celjske navijače

Celjski grofje, navijaška skupina NK Celje je preko svoje FB strani sporočila, da ne bo pr…