Sobota je bila izjemno skromna z zadetki. V treh tekmah se je mreža zatresla vsega enkrat, na koprski Bonifiki je za zmago Velenjčanov zadel Klemen Bolha. Tako kot v Ljudskem vrtu, kjer sta se v večnem derbiju merila Maribor in Olimpija, pa se je brez zadetkov zaključil tudi obračun peto in šestouvrščenega moštva lige.


Zavrčani so na celjski zelenici prekinili niz slabih rezultatov proti celjski zasedbi, ki je v minulem letu dobila vse štiri medsebojne obračune. Grofje so jeseni prav proti Haložanom vpisali uvodni zmagi v državnem prvenstvu, tokrat pa niso našli poti do gola Marka Ranilovića. “Moram reči, da so se moje napovedi uresničile. Videli smo izjemno težko tekmo, Zavrč se je predstavil kot kakovostna in čvrsta ekipa. strinjam se s kolegom, da je bil boj na igrišču izenačen. Ekipi sta si pripravili malo priložnosti, ne morem pa mimo tega, da smo imeli v zaključku srečanja izrazito priložnost, ki pa je žal nismo izkoristili. Vseeno pa mislim, da je remi vendarle najbolj pravičen in tudi realen,” je po zaključku dvoboja priznal Iztok Kapušin. Celjani so z remijem serijo neporaženosti podaljšali že na osem tekem, z dvanajstimi točkami so najuspešnejše moštvo zadnjih šestih krogov.

Svoje videnje obračuna je predstavil tudi Ivica Solomun, trener Zavrča. Avgustovsko gostovanje na Areni Petrol je bilo za Varaždinca pred meseci že usodno, saj je moral tedaj po tretjem zaporednem porazu zapustiti završko klop. Tokrat se kaj takega vseeno ne bi smelo zgoditi, čeprav so Haložani v zadnjih osmih tekmah vknjižili vsega eno zmago. “Mislim, da sta obe ekipi prikazali dobro predstavo. Manjkali so zgolj zadetki, na kar pa trenerja ne moreva vplivati. Na naju dveh je, da organiziramo igro in pripravimo ekipo, da nogometaši pridejo do priložnosti. Igralci morajo rešiti svoj del naloge, zagotovo pa bi bilo lepše, če bi padla dva zadetka. Nikoli nisem zadovoljen, tak sem že po značaju. Imamo ambicije, da se približamo moštvom pri vrhu lestvice. Na našo nesrečo svojih priložnosti nismo izkoristili, vprašanje, kako bi bilo, če bi dosegli zadetek. Bi pa lahko ob koncu tekme izgubili, saj je imelo tudi Celje priložnost ali dve. Takšen je nogomet, podati si moramo roke in čakati sledečo tekmo,” se je k petkovi preizkušnji z Domžalčani ozrl Solomun.

Gostujoči strateg je ob tem še priznal, da je Zavrču bilo nekoliko lažje tudi zaradi dejstva, da pri domačih zaradi prepovedi igranja ni smel zaigrati Marko Pajač, ki je pred meseci zadel že za celjsko zmago v Halozah: “Zavedali smo se, da je Marko Pajač izjemno pomemben člen celjske igre. Tekmo lahko odloči v vsakem trenutku in na roko nam je šlo, da danes ni igral.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…