V nedeljskem popoldnevu bosta odigrani še zadnji tekmi 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije, s čimer se bo zaključil uvodni krog zadnje tretjine državnega prvenstva. Domžalčani in Mariborčani z obračunom kroga pričenjajo ob 16. uri, že uro prej se bodo na zelenico novomeškega Portovala podali nogometaši Krke in Kopra.


Tako kot v minulem krogu, ko je koprski strateg Alen Ščulac pogrešal Anteja Tomiča, Mateja Pučka, Mitjo Lotriča in Denisa Šmeja, bodo tudi tokrat kanarčki precej oslabljeni. Matej Palčič, Domen Črnigoj in Denis Halilović zaradi prepovedi igranja ne bodo smeli pomagati soigralcem, zaradi težav s poškodbo bo srečanje izpustil tudi Nenad Srečković, še nekaj pa je tistih, katerih nastopi so pod vprašajem. Novomeški strateg Andrej Kastrevec ima precej manj težav s sestavo ekipe, saj kaznovanih ni, ravno tako tudi pretiranih težav s poškodovanimi ne. Pod dodatnim drobnogledom pa bosta verjetno predvsem Leo Ejup in Žiga Kastrevec, ki ju je Primož Gliha, selektor mlade izbrane vrste, uvrstil na reprezentančni seznam za prijateljski obračun z Ukrajino in Makedonijo, medtem ko je bil Kevin Kauber povabljen v estonsko reprezentanco do 21 let.

Krka, ki se po treh gostovanjih znova vrača pred domače gledalce, a statistika ni na novomeški strani. Koprčani so namreč dobili kar devet od desetih medsebojnih obračunov, Dolenjci so v mrežo kanarčkov v desetih tekmah poslali vsega tri žoge. A farmacevti so v lanski sezoni že dokazali, da poznajo strup za kanarčke, saj so jih izločili v pokalnem tekmovanju. Bodo danes prekinili negativni niz rezultatov na medsebojnih tekmah?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…