Pri novogoriškem prvoligašu so bili pred začetkom reprezentančnega premora prisiljeni še v drugo trenersko spremembo. Po porazu s Celjani je z mesta trenerja odstopil Miran Srebrnič, ki ga bo vsaj do konca jesenskega dela sezone zamenjal Iztok Kavčič, zdaj že nekdanji trener mladinske selekcije in vodja mladinske šole, ki ga članski debi čaka v soboto, ko v Športnem parku gostuje Zavrč.


“Lahko rečem, da je odnos igralcev na zelo zadovoljivem nivoju. Fante bi pohvalil za trud in za hitro sprejemanje mojih zamisli. To se jim mora nekje vrniti in upam, da bo to že v soboto. Iz dneva v dan vidim določen napredek, v tem rezultatskem krču pa bo pomemben faktor tudi športna sreča,” je po dveh tednih dela s člansko zasedbo plavih za klubsko spletno stran dejal 35-letni strateg, ki je goriške mladince v letih 2012 in 2013 popeljal do dveh naslov državnih prvakov, leta 2011 pa se je državnega naslova veselil s kadetsko ekipo ljubljanskega Interblocka. Pod njegovim vodstvom so v preteklosti trenirali tudi Etien Velikonja, Petar Stojanović, Miha Zajc, Andraž Šporar, Nik Kapun, Kenan Bajrić, Jan Koprivec in drugi, zdaj ga čakajo prvi članske izkušnje. Goričani imajo z Zavrčani precej dobre izkušnje, saj so v petih medsebojnih tekmah štirikrat slavili, prvi obračun v letošnji sezoni pa se je končal brez zadetkov. Primorci so imeli med reprezentančnim premorom dovolj časa, da so se dobro pripravili na zaključek jesenskega dela sezone, odigrali so tudi dve prijateljski tekmi, z mladinsko zasedbo in veronskim Chievom, zato si je Kavčič že pridobil določeno podobo o moštvu: “Menim, da so detajli v igri zelo pomembni, zato smo del pozornosti posvetili tudi temu. Poudarek je bil na taktičnih zamislih. Tudi fizično sem igralce testiral, kar mi je dalo neko sliko o ekipi. Proti Zavrču bo v moštvu nekaj sprememb, toda nikakor ne drastičnih. Pozivam tudi gledalce, da nas v tem nehvaležnem trenutku tudi podprejo.”

Ima pa mladi strateg na klopi Gorice vseeno nekaj težav s sestavo moštva, saj bo srečanje s Haložani zaradi poškodbe gležnja zagotovo izpustil Marco Modolo, ob njem pa bi lahko Kavčič ostal še brez drugega osrednjega branilca, saj je nastop Alena Jogana, tako kot tudi Stephena Makinwe in Deniltona Venturima, še pod vprašajem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…