Pred dnevi smo že pisali, da mariborski strateg Darko Milanič med reprezentančnim premorom na treningih pogreša nekaj igralcev. Med njimi je tudi Marwan Kabha, ki tekmovalni premor izkorišča za okrevanje po poškodbi zadnje stegenske mišice, ki jo je načel v prvem polčasu dvoboja z Aluminijem.


Že kmalu je bilo jasno, da borbenega vezista čaka šesttedensko okrevanje, pod vprašajem so bili tudi trije aprilski derbiji, a dva tedna po poškodbi se zdi, da bi se lahko Kabha vrnil prej, kot je bilo sprva načrtovano. Okrevanje bi lahko bilo za polovico časa krajše, vendar Kabha ostaja previden: “Bil sem v dobri formi in potem me je ustavila poškodba. Zdravniki so napovedali, da bom moral počivati šest tednov, toda verjamem, da bo trajalo manj, saj se počutim boljše. Kaže, da bi se morda lahko vrnil v treh tednih. Upam, da se bom, kajti ta poškodba je nekoliko zavajajoča, saj se vmes počutiš dobro in ni nobenih bolečin, potem pa je lahko mišica znova pretrgana. Tega pa si ne želimo.”

Vezist vijolic dneve preživlja na terapijah, ki jih obiskuje dvakrat dnevno, ob tem pa je že pričel z vajami v fitnesu in bazenu. Tudi zato 26-letnik že upa, da bi lahko soigralcem pomagal tudi v obeh pokalnih derbijih z Olimpijo. “Vse bodo zelo zahtevne, toda verjamem v ekipo, da bo dobro opravila nalogo in zadržala prednost pri devetih točkah pred Olimpijo. Ali jo še povečala. Upam, da jo bo. Trikrat v aprilu bodo na sporedu tudi derbiji. Radi bi zmagali v vseh treh in ostali najboljša ekipa v Sloveniji. Lani nam ni uspelo, letos želimo obe trofeji,” želja in visokih ciljev ne skriva Kabha.

“Zame je to obdobje zelo težko, neprijetno je spremljati moje prijatelje s strani. Rad bi bil na igrišču, a ne morem zaradi poškodbe, vendar verjamem v soigralce, ki so sposobni zmagovati na vseh naslednjih tekmah,” še dodaja mariborska številka 24.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…