Nogometaši Olimpije bodo jutri ob 11. uri na stadionu ŽAK-a pričeli s pripravami na novo sezono. Tudi ljubljanska četa bo med poletnim prestopnim rokom doživela nekaj sprememb, vodstvo kluba se je že pred dnevi razšlo s petimi nogometaši. Anej Lovrečič, Erik Salkić, Dejan Gerić, Marko Nunić in Denis Lidjan si bodo skušali v poletnih mesecih poiskati nove delodajalce. Pred začetkom sezone pa bi lahko Ljubljančane zapustil še kdo, trenutno je najbolj zaželen Andraž Šporar, ki je v minuli sezoni v 28 ligaških srečanjih enajstkrat meril v polno. 19-letni napadalec naj bi se znašel na spisku želja Chieva, Sampdorie, Napolija, HSV, Stuttgarta in zagrebškega Dinama. Blizu odhoda pa naj bi bil tudi izkušeni črnogorski napadalec Nikola Nikezić, ki mu je s koncem sezone pogodba potekla.


Trener Andrej Razdrh bo na jutrišnjem uvodnem treningu pozdravil dva novinca, oba že znanca slovenskih igrišč. Enis Đurković je pogodbo z Olimpijo sklenil že pozimi, a do konca sezone še ostal v Kranju, 24-letni napadalec je v letošnji sezoni na 27 tekmah zadel štirinajstkrat, še posebej razpoložen pa je bil v jesenskem delu, ko je zbral deset zadetkov. Drugi novinec pa je centralni vezist Zajko Zeba, ki bo verjetno skušal zakrpati luknjo po odhodu Aneja Lovrečiča. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je nazadnje igral za Split, kjer pa je pustil bled vtis. Kot smo že omenili, ima Zeba kar nekaj izkušenj s slovenskim nogometom, saj je sezono in pol nastopal v dresu Maribora.

Navijači Olimpije lahko v naslednjih dneh pričakujejo še kakšnega novinca, saj je potrebno poiskati rešitev za položaj levega bočnega branilca, najbližje k selitvi na Stožice naj bi bil dosedanji nogometaš Luke Koper Davor Bagarić.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …