Mariborčani so po tretjem pripravljalnem obračunu vpisali še tretjo zmago v letošnjem letu. Po ZTE-ju in Aluminiju so vijoličasti ugnali še Dunaujvaroš, ob zmagi s 3:1 so zadeli Dalibor Volaš, Damjan Bohar in Jean-Philippe Mendy. V tem tednu bodo vijoličasti odigrali še dve tekmi, oba nasprotnika bosta hrvaška.


Že jutri ob 16. uri se bodo v Lendavi, na umetni zelenici, pomerili s Hrvatskim Dragovoljcem, ki v 2. HNL zaseda osmo mesto in za katerega je do pred kratkim igral tudi Zoran Lesjak, nekdanji član vijoličaste druščine. Dragovoljac je tako zapolnil termin, ki je bil ob začetku priprav še nezaseden, za soboto pa je, ravno tako v Lendavi, predviden še obračun s prvoligašem Zagrebom. Tako bo imel trener Ante Šimundža tudi jutri možnost, da priložnost ponudi kombinirani zasedbi, čeprav je po včerajšnjem obračunu za klubsko spletno stran dejal, da se v bodoče pričenja drugačna delitev minut: “Tekma je prinesla določen vpogled v trenutno stanje. Smer je prava, smo na dobri poti. Vsak si sam določa mesto v ekipi, se bori za mesto v enajsterici. Tokrat je bilo še deljenih 45 minut med igralci, v naslednjih tekmah bomo začeli povečevati minutažo. Ocena tretje preizkušnje je pozitivna, bili smo dobri tekaško in kombinatorno.”

Mariborski strateg je tudi včeraj pogrešal nekatere člane zasedbe, Željka Filipovića še vedno ovira viroza, Dare Vršiča ni zaigral zaradi poškodbe, manjkal je tudi Aleš Mejač: “Vršič je dobil udarec na treningu, Filipovića je spet ujela viroza, Mejač pa še čuti posledice bolezni in ima prilagojen program vadbe. Upamo, da se bodo lahko že v naslednjih dneh priključili ekipi. Igralci, ki so prej manjkali, so se medtem hitro, uspešno vrnili. Zbirajo minute in bodo kmalu nadoknadili manjši zaostanek v trenažnem procesu, tako da tudi po tej plati gre po načrtih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …