Pri novomeški Krki so se pred začetkom priprav za sodelovanje zahvalili trem nogometašev. Thierry Alain Mbognou, Martin Šaban in Vinko Buden so dobili proste roke, trojici pa se je pred dnevi pridružil še Tomislav Jurić.


Buden in Jurić sta si medtem že našla nova kluba. 29-letni Buden, ki se najbolje vrne v osrčju obrambe, se je vrnil v Lučko, za katero je v preteklosti igral že v treh različnih obdobjih, v tem klubu pa je v sezoni 2004/05 pričel tudi člansko kariero. Lučko trenutno tekmuje v 2. HNL, Buden pa bo s svojimi izkušnjami dobrodošla pridobitev, saj klub pred začetkom spomladanskega dela sezone zaseda zadnje, enajsto mesto, potem ko je bil Pomorac sredi jeseni izključen iz tekmovanja. Jurić, s katerim so se Novomeščni za prekinitev pogodbe dogovorili v sredo, novega kluba ni iskal dolgo. 24-letni vezist se je namreč za sodelovanje dogovoril z romunskim Brašovom, ki ga vodi Vjekoslav Lokica, sicer tudi nekdanji trener ajdovskega Primorja. Hrvaški strateg sicer v osrčju Romunije gradi pravo hrvaško kolonijo, saj je Jurić že tretji hrvaški novinec v januarskem prestopnem roku, že prej je tam igral Adnan Aganović, v preteklosti tudi nogometaš Kopra.

Medtem iz dolenjskega prvoligaša ni še nobenih vesti o morebitnih novincih, čeprav so pred tedni na klubski spletni strani zapisali, da bodo imena novincev znana še pred začetkom priprav. Znano je, da sta se na prvi tekmi priprav, ko so se Novomeščani pomerili z Istro, dokazovala Robert Brdar in Krešimir Kelez.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…